Hem Vinvärlden Uppdrucket v.15!

Uppdrucket v.15!

av Livets Goda

2008 Bonnes Mares Grand Cru Domaine
BOURGOGNE / FRANKRIKE / DOMAINE NEWMAN
En årgång som bjuder tidig mognad och stor koncentration. Några timmars luftning gör underverk, söta körsbär och nejlika varvas med färsk dragon och tydliga fat. Långa, mjuka efterdyningar dröjer kvar. Ett fantastiskt vin från ett favoritläge, Bonnes Mares har förmågan att summera elegans i kraftfull kostym, mineralsältan ligger i bakgrunden och strävheten gör sig påmind. År 2014 såldes vingården till Denis Mortet.  

2000 Catena Zapata Estiba Reservada Agrelo
MENDOZA / ARGENTINA / CATENA ZAPATA
Argentina kan inte prestera så mycket bättre än såhär. Ett bedårande vin som förmodligen klarar ytterligare år av lagring. Yppigt och mycket precist med påtaglig balans mellan frukt och fat. Söta lakritstoner, röda plommon och aromatiska toner omsluts av stall och läder. Bordeauxblandning som mognat till perfektion.

1997 Penfolds RWT Shiraz
BAROSSA VALLEY / AUSTRALIEN / PENFOLDS. 
Första årgången av RWT Shiraz, ett vin bara lagrats i franska ekfat. Buteljen införskaffades när lanseringen skedde år 2000, sedan dess har vinet legat i tryggt förvar i källaren.  Oväntat ungdomligt med pigg frukt och generös, nästan fläskig helhet. En alltigenom fantastisk upplevelse, fylld av röda plommon, mogna körsbär, torkad salvia och intensivt av choklad och blyerts. Allt samlat i stor fräschör och silkig finish. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING