Hem Vinvärlden Uppdrucket v.16!

Uppdrucket v.16!

av Livets Goda

2013 Chassagne-Montrachet 1er Cru La Boudriotte
BOURGOGNE / FRANKRIKE / GAGNARD-DELAGRANGE
Visserligen ungt men redan fullt njutbart. Framförallt för den intensivt gula frukten, de honungslika inslagen och de modesta faten (som alltid från denna producent) därtill en syra som bidrar till den spänstiga helheten. Balansen är bättre än på länge, tidigare årgångar har varit ”tighta” som unga men inte 2013. Rekommenderas!

1993 Chambolle-Musigny
BOURGOGNE / FRANKRIKE / DOMAINE COMTE GEORGES DE VOGÜÉ
Införskaffad på auktion, ett vin som bör drickas inom snar framtid. Utvecklad, på gränsen till överskriden, om än framträder underbara parfymerade toner i glaset därtill doften av färska rosor. Körsbär, lingon och krutrök ligger nära tillhands därtill aningen ceder. Finstämt, syrligt och med relativt kort eftersmak. Om än en stor upplevelse med tydliga ”pinotparfymer”.

2013 Kongsgaard Napa Valley Chardonnay
KALIFORNIEN / USA / KONGSGAARD WINE
Som alltid underbart, ett favoritvin som sällan underpresterar. Snarare överträffas förväntningarna gång efter annan. Chardonnay med full kraft, den täta koncentrationen av gula äpplen, tallbarr och kokos samsas med fat och vanilj i mängder. Perfekt balanserat med finfin syra som ger vinet fullgod komplexitet. Kongsgaard skapar chardonnayberoende.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING