Hem Vinvärlden Uppdrucket v.17!

Uppdrucket v.17!

av Livets Goda

2014 Clos de Guichaux Monopole Bizay
SAUMUR / FRANKRIKE / DOMAINE GUIBERTEAU
Förförande gott om än ungdomligt stramt med förnimmelser av yppig frukt och tydliga toner av jäst och mynta. Smakens intensiva syrlighet med inslag av inlagda päron, melon, limeskal och mineral mynnar ut i lång och lite jordig eftersmak. Något år eller två i källaren och upplevelsen är förmodligen fulländad. Chenin blanc i riktigt trevlig tappning.

1995 50&50
TOSCANA / ITALIEN / AVIGNONESI CAPANNELLE
En lyckoträff när det gäller mognad. Doften är till en början dov och murrig med inslag av jord, korinter och viol. Genom kortare luftning framträder körsbär, parfym och julkryddor. Smaken är desto yppigare, intensivt av plommon och bigarråer med tydliga fat, läder och tobak i fin kombination. Syran är påtaglig och strävheten fortfarande kännbar. Ett stort vin, druvorna är sangiovese och merlot.

2013 Sonoma Coast Pinot Noir
KALIFORNIEN / USA / KISTLER 
Favoritvin som får njutas vid speciella tillfällen. Formidabel frukt med pinotaromerna på plats – röd bärighet, parfymerade inslag och aromatisk örtighet omgärdas av fat, stall och påfallande hög syra. Toner av lakrits och körvel dröjer sig kvar i den finstämda eftersmaken. För egen del har producentens vita viner länge varit i fokus, de röda håller samma höga kvalitet. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING