Hem NyheterVinnyhet Tegnér & Son – Uppföljaren till världens mest exklusiva glögg

Tegnér & Son – Uppföljaren till världens mest exklusiva glögg

av Livets Goda

Förra året lanserades den världsunika Grand Cru-glöggen från Tegnér & Son i endast fem exemplar. Nu släpps årgångsglöggen och uppföljaren ”Tegnér & Son Extra fina starkvinsglögg”.

Årets exklusiva glögg är även i år smaksatt av Svenska Kocklandslaget och glöggbasen består av ett ekologiskt Valpolicella Ripasso-vin. Glöggen kommer i en exklusiv förpackning och går att beställa i begränsad upplaga på systembolaget.se från och med den 27 oktober klockan 12.00.

Tegnér & Son lanserade förra julen världens mest exklusiva glögg – en hyllning till den svenska glöggtraditionen med målsättningen att ta den klassiska juldrycken till absolut yttersta kulinariska nivå. Då producerades endast fem flaskor värda 50 000 kronor styck. I år har samarbetet med Svenska Kocklandslaget utvecklats ytterligare med lagkaptenen Ida Bauhn och Jens Ericsson som är General Manager i spetsen. Den nya årgångsglöggen har också en något mer human prislapp och kostar 249 kronor.

Starkvinsglöggen är även i år i begränsad upplaga men det kommer att finnas fler än fem flaskor att slåss om. Den är inspirerad smakmässigt från förra årets exklusiva glögg.

I samband med att vi lanserade den exklusiva glöggen förra året fanns det möjlighet att köpa en av flaskorna på systembolagets hemsida för endast 399 kronor. Det var ett enormt tryck på hemsidan som till och med kraschade under några timmar. Nu har vi utvecklat samarbetet och det följer lite tänket hur man respekterar ett bättre vin – glögg är ju i grunden vin, något man lätt glömmer bort men som vi värnar om och vill framhäva”, säger Pontus Tegnér som är VD på Tegnér & Son.

Kocklandslaget har dessutom komponerat tre sagolika smårätter speciellt framtagna för glöggminglet. Givetvis passar smårätterna särskilt bra till årgångsglöggen. Rätterna är framtagna för att lyfta glöggupplevelsen genom nytänkande smakmatchningar som ger rättvisa till glöggens djup och komplexitet.

Jag är oerhört stolt över att vi lyckats skapa en sån intressant och finstämd samklang mellan rätter och glögg. Att ha kunnat lyfta helhetsupplevelsen, inte bara genom en riktigt god glögg, utan också genom en meny tilltugg som förhoppningsvis inspirerar och går sin egen väg“, säger Ida Bauhn som är lagkapten för Svenska Kocklandslaget.

RELATERAD LÄSNING