Hem Nyheter Upptäck Grekland och den romantiska ön Korfu!

Upptäck Grekland och den romantiska ön Korfu!

av Livets Goda

Korfu, eller Kerkyra som den heter på grekiska, är utan tvekan ett av Greklands vackraste resmål. Den mytomspunna ön ligger i det Joniska havet mellan Grekland och Italien, precis utanför Albaniens kust. Om du vill ha ett resmål som ger en härlig blandning av modern lyx, rikt kulturarv och fantastiska stränder – då är det Korfu du letar efter. Gå in och boka din semester redan idag!

Artikeln är i samarbete med Escapeaway

På Korfu finns det något för alla. Öns västkust bjuder på till synes oändliga stränder med kristallklart vatten, perfekta både för barnfamiljer och dem som söker avkoppling. Östkusten har en 2 km lång stenstrand med sandbotten och öns huvudstad som även den heter Korfu och finns med på Unescos världsarvslista – ett måste för den kulturintresserade. Under sommaren erbjuds gott om konserter med allt från klassisk musik till rock i mysig medelhavsmiljö.

För den som vill ha en aktiv semester kan man välja mellan sportdykning, golf, ridning och såklart de fantastiska vandringslederna som går uppe i bergen. Njut av det lummiga landskapet som består av olivträd, cypresser, mandelträd och citrusodlingar. Den som vill åka på upptäcktsfärd kan ta sig till det grekiska fastlandet på bara 90 minuter eller rentav till det närbelägna Albanien.

Korfu stad och andra sevärdheter

Korfu stad grundades på 700-talet f Kr av korinthiska nybyggare. Tack vare sitt privilegierade läge har den sedan urminnes tider varit en plats för livlig sjöfart och handel. Ön var under venetianskt styre under 400 år, tills slutet av 1700-talet vilket syns tydligt både i stadens arkitektur och i det lokala köket. En fästning med anor från 1400-talet vakar över stadsborna, och kan inte missas. Ta en promenad genom de trånga gränderna, känn  historiens vingslag och besök kyrkan St Spyridan från 1500-talet med sitt berömda klocktorn. Även fransmän och britter har regerat på ön sedan det venetianska rikets upplösning, vilket också har lämnat sina spår t ex med cricketplanen vid det centrala torget Spianada som är omgivet av ombonade kaféer. 

Turistorten Gouvias hamn på västkusten är ett annat mycket omtyckt utflyktsmål, där ligger lyxyachterna prydligt uppradade framför stjärnkrogarna vid vattnet. En oslagbar atmosfär för en kvällspromenad i den vackert upplysta hamnen. 

Flera europeiska kungafamiljer semestrar på ön och självaste James Bond befann sig här under inspelningen av “Ur dödlig synvinkel”, så glamour saknas inte heller för den som drömmer om att fånga en kändis på bild.

Upplev Grekland  – upplev Korfu.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING