Ur arkivet – Chichibu: Vi presenterar här en stilstudie i whisky på Chcihibu, vars fulla artikel man finner i Whisky & Bourbon #63, som ni finner här.
Chichibu Distillery grundades 2008 av Ichiro Akuto i Chichibu, en stad i Japans Saitama Prefecture, cirka 100 kilometer från Tokyo. Det var det första nya japanska destilleriet sedan 1973 och fyra år efter det att hans familjs berömda destilleri Hanyu demonterades. Chichibu är det närmaste Japan kommer ett genuint hantverksdestilleri.

Ur arkivet – Chichibu, Ichiro Akuto
Ichiro Akuto föddes i en familj med en lång historia inom whisky- och spritindustrin, vilken sträcker sig 21 generationer tillbaka där Akuto Shuzo började brygga sake i Chichibu redan omkring 1625. I nutid anses Ichiro vara en av de mest inflytelserika whiskyvisionärerna inom japansk whisky och destilleriet är inte minst kända för att experimentera med olika fat och inte minst att man använda den exklusiva och japanska Mizunara eken. Förutom det så används främst bourbonfat, men också sherryfat och ny ek från USA och Frankrike. Läs hela artikel i Whisky & Bourbon #63.
Whisky & Bourbon #63
Är du inte prenumerant än? Teckna din prenumeration HÄR >>
Du vet väl att du som Premium Plus bland annat har tillgång till alla våra utgåvor digitalt? Läs mer om Premium Plus HÄR. Du som är PremiumPlus kan ladda ner utgåvan gratis HÄR
Utgåvan kan du även köpa som digitalt lösnummer HÄR >>
Som vanligt finns utgåvan även på Readly HÄR
Ur arkivet – Chichibu
Chefredaktör Anders Enquist om whiskyn
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

Ur arkivet – Chichibu

Ur arkivet – Chichibu

Ur arkivet – Chichibu