Hem Nyheter Vad är ett kreditkort?

Vad är ett kreditkort?

av Livets Goda

Många av er är säkert bekanta med begreppet kreditkort men låt ta en titt på begreppet en gång till. Ett kreditkort är ett betalkort som man kan utföra alla sorts betalningar med. Det är kopplat till ett personligt konto och skyddas på olika sätt så att ingen kan komma åt ens pengar och personuppgifter.

Artikeln r i samarbete med hittakreditkortet

Något som utmärker kreditkortet är att det är förenat med en kredit hos den utgivande banken. Med andra ord kan en person handla för mer pengar än han eller hon har disponibla på sitt konto genom att använda krediten som banken tillåtit. Givetvis finns det mängder med olika kreditkort på dagens finansmarknad. Bästa kreditkortet 2021 kan gott tillhöra en bank som inte fanns med på listan under 2020. Titta gärna på guider och bäst-i-test artiklar för att få lite mer information.

Många av jämförelsetjänsterna som listar det bästa kreditkortet 2021 har mycket bra information vanligtvis.

Att tänka på vid val av kreditkort

Vad bör en klient tänka på innan val av kreditkort? Här kommer de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till:

  • Räntans storlek: Hur stor är räntan och hur mycket ska betalas varje månad. Räntekostnaderna kan skilja relativt mycket olika banker emellan därför är det bra att göra en jämförelse dem emellan.
  • Avgifter: Många aktörer tillsätter olika typer av avgifter som tillkommer utöver räntan. Med andra ord kan den totala kostnaden bli betydligt större.
  • Räntefria dagar: många kortutgivare erbjuder räntefria dagar. Ta gärna reda på hur många dessa är och ifall du måste uppfylla några speciella krav för att få dem.
  • Försäkringar: Kreditkortsutgivare offererar i dagsläget även olika typer av försäkringar med förmånliga villkor.
  • Poäng och rabatter: Kreditkorten erbjuder förmåner i form av poäng och rabatter som aktiveras vid köp av olika artiklar och tjänster. Har din kreditutgivare sådana och hur ser dem ut?
  • Säkerhet: Vilka säkerhetslösningar använder sig banken av och kan du få en kvalitativ hjälp vid bedrägeri?
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING