Hem Nyheter Vad behövs för att laga sous vide?

Vad behövs för att laga sous vide?

av Livets Goda

Har du funderat på att börja laga mat med tekniken sous vide? Då är det ju bra att skaffa det du behöver ha. Tekniken i sig innebär att du använder dig av vakuumpåsar som du förpackar dina råvaror i för att sedan tillaga dem med hjälp av ett vattenbad. Det du behöver satsa på att skaffa, det är en sous vide-cirkulator samt att du kan satsa på zip-lock vakuumpåsar  eller vanliga samt att du även behöver en vakuumförpackare. Du kan då välja mellan en kammar-vakuumförpackare eller en extern vakuumförpackare. Sedan är det även bra om du har en stor gryta.

Artikeln är i samarbete med souvideshop

När det gäller att välja mellan en kammar-vakuumförpackare och en extern, så är valet upp till dig. fördelen med en kammar-vakuumförpackare är att du då kan förpacka dina vakuumpåsar riktigt snabbt.

Att laga sous vide

När du har skaffat dig en sous vide-cirkulator, vakuumpåsar, en kammar-vakuumförpackare och en gryta, så är det bara att välja vad du vill laga. Om det är kött, se till då att använda din kammar-vakuumförpackare samt dina vakuumpåsar och förslut dem väl. Fyll sedan din gryta med vatten och fäst din cirkulator på kanten av den. Denna cirkulator gör att vattnet roterar så att temperaturen blir mer exakt. Sedan placerad du din påse i grytan. Tiden det tar att tillaga, det beror på vad det är för råvara du använder samt temperatur.

Efter att det du lagat gått klart, så kan du ta ur det från påsen och steka på det i stekpanna om du vill ha en stekyta.

Köp det du behöver online

Om det är så att du behöver köpa hem vakuumpåsar, en kammar-vakuumförpackare, eller annat, så finns det en riktigt bra butik på nätet. De heter Sousvideshop. Hos dem hittar du det mesta du behöver ha för att kunna komma igång med att laga sous vide.

RELATERAD LÄSNING