Brunello di Montalcino där alla kan vara med - Val di Suga imponerar i 2013!

Livets Goda 9 Oct, 2019
Vin Redan på första sniffen vet jag, vi kommer bli kompisar jag och vinet i glaset. Brunello di Montalcino anno 2013 är nämligen helt i min smak och det finns något alldeles visst med årgången såväl doft- som smakmässigt. En transparens och saftighet, som tillsammans med stadiga tanniner i en något slankare skrud än året innan i området, har skänkt en drickvänlighet som åtminstone jag faller pladask för. I glaset? Klassikern Val di Suga i ny strålande årgång!

Niklas om 2013 Val di Suga, Brunello di Montalcino

Doften av blommande rosmarin, en flyktig lavendelvind, några myntabuskar som rör sig vid kanten av sommargrusvägen och så då saftiga, snudd på karamelliserade körsbär. En hint av fuktigt läder, mild tobak och mjölkchoklad kompletterar doftintrycket som verkligen är producentens husstil fast där allt är lite mer på plats i 2013. 

"Balansen mellan kraft och saft i 2013 är lysande och när alla kan vara med, Val di Sugas Brunello di Montalcino kostar ändå blott 259 kronor, så är det lätt att rekommendera köp."

 När Brunello di Montalcino uppför sig så här är jag inte sen med att hylla och lusten att ställa sig i köket och trolla fram något passande till vinet rycker i mig. Balansen mellan kraft och saft i 2013 är lysande och när alla kan vara med, Val di Sugas Brunello di Montalcino kostar ändå blott 259 kronor, så är det lätt att rekommendera köp. Vill du dricka idag? Då är du som jag, kyl det dock neråt 14-15 C för maxad fräschör. Vill du lagra? Då lär du bli belönad med ett integrerat vin och jag skulle sätta ett fönster på cirka fem år för optimalt samspel mellan mognad och frukt.

Intrycket:

92 LGP

2013 Val di Suga Brunello di Montalcino har artikelnummer 42302, kostar 259 kronor (750 ml, 14%) och står på hyllan i närmare 50 Systembolagsbutiker. Till övriga beställer du utan extra kostnad.

Vinet finner ni HÄR >>

 

Internationella omdömen:
92/100 Wine Spectator
91/100 Wine Enthusiast
90/100 Decanter
GOLD Mundus Vini – Spring Tasting 2018


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet