Valais – den schweiziska vinregionen med förkärlek till gamla druvor

Livets Goda 2 Jan, 2019
Vin Premium Schweiziskt vin har odlats länge. Åtminstone sedan antikens Rom. Och trots att 99 procent av landets viner dricks av schweizarna själva växer exporten långsamt år för år – inte minst till grannländerna Tyskland och Frankrike. Ser man till värdet på exporten har den ökat explosionsartat under det gångna året. Kanske ser vi nu tecken på att Schweiz står inför en vändpunkt vad gäller export av sina toppviner? I Livets Goda #129 så träffade vi vinmakaren Gilles Besse, från producenten Jean-René Germanier för att få inblick i de regionala druvsorterna i Valais och vad som händer på den schweiziska vinscenen. Vi presenterar här fyra provade viner från producenten.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet