Fermenterad mat fortsätter att trenda. Valio svarar nu med att släppa en ny smak på sin populära Kefir. Mango är det senaste tillskottet i Valios omtyckta kefirsortiment, som idag består av Naturell, Hallon och Blåbär. Valios Kefir är en syrad mejeriprodukt och är mildare i smaken och porlande till skillnad från filmjölk.
– Med trenden inom fermenterad mat, ser vi att Kefiren har börjat ta mer plats i svenskarna hushåll. Kefirens hälsosamma fördelar, den lätt porlande konsistensen och goda smaken gör att den passar lika bra till frukost som mellanmål. Vetskapen om att jag får i mig två miljarder goda bakterier genom att dricka ett glas Kefir, gör att jag mår bra, säger Linda Munkhammar, produktchef på Valio i Sverige.
Hemligheten med Kefir
Valios Kefir innehåller världens mest väldokumenterade mjölksyrabakterie, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) och rikligt med D-vitamin som bidrar till immunförsvarets normala funktion. Kefirkulturen i Valios laktosfria Kefir ger en mjuk smakprofil och lång hållbarhet. Den innehåller även kalcium och kalium som bidrar till att musklerna fungerar normalt.
Läs mer om Valios Kefir här.