Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Valio lanserar Kefir med smak av mango

Valio lanserar Kefir med smak av mango

av Livets Goda

Fermenterad mat fortsätter att trenda. Valio svarar nu med att släppa en ny smak på sin populära Kefir. Mango är det senaste tillskottet i Valios omtyckta kefirsortiment, som idag består av Naturell, Hallon och Blåbär. Valios Kefir är en syrad mejeriprodukt och är mildare i smaken och porlande till skillnad från filmjölk.

– Med trenden inom fermenterad mat, ser vi att Kefiren har börjat ta mer plats i svenskarna hushåll. Kefirens hälsosamma fördelar, den lätt porlande konsistensen och goda smaken gör att den passar lika bra till frukost som mellanmål. Vetskapen om att jag får i mig två miljarder goda bakterier genom att dricka ett glas Kefir, gör att jag mår bra, säger Linda Munkhammar, produktchef på Valio i Sverige.

Hemligheten med Kefir
Valios Kefir innehåller världens mest väldokumenterade mjölksyrabakterie, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) och rikligt med D-vitamin som bidrar till immunförsvarets normala funktion. Kefirkulturen i Valios laktosfria Kefir ger en mjuk smakprofil och lång hållbarhet. Den innehåller även kalcium och kalium som bidrar till att musklerna fungerar normalt.

Läs mer om Valios Kefir här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING