Välkända kockar auktionerar ut smaker från Nobel

Livets Goda 3 Dec, 2018
Mat och Restaurang Provsmakning av förra årets Nobeldessert hos Daniel Roos, Andreas Hedlund egen kockkniv för tillagning av tre års Nobelmiddagar eller en middag för två på Stadshuskällaren med Nobelmenyn och vinpaket. Dessa är bara några av de auktioner som nu skapats på Tradera till förmån för fredspristagaren Doktor Denis Mukweges arbete på Panzisjukhuset i DR Kongo.

2017 års Nobeldessert signerad Daniel Roos

I samband med årets Nobelmiddag och utdelningen av Nobels fredspris anordnar Tradera tillsammans med Läkarmissionen för första gången en välgörenhetsauktion - Nobel Archives. Politiker, näringslivsprofiler, kockar och andra kända personer har donerat långklänningar, frackar, festskor, aftonväskor, smycken upplevelser och liknande som hör till Nobelfestligheter under åren.

Nobelkockarna går samman
Bland de 27 auktionerna finns bland annat en Nobelmiddag på Restaurang Stadshuskällaren. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där man kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten årligen hålls. Nobelkocken Andreas Hedlund är med och donerar sin egen kockkniv som inhandlades till Nobelmiddagen år 2012 och använts vid flertal tillagningar av Nobelmiddagen därefter. Även Daniel Roos bidrar till Nobel Archives genom sin dessert från Nobelmiddagen 2017.
Pengarna som samlas in går oavkortat till Läkarmissionen och till fredspristagaren Doktor Denis Mukweges arbete på Panzisjukhuset i DR Kongo.

– Det är fantastiskt och välförtjänt att Doktor Mukwege får ta emot Nobels Fredspris, och samtidigt ta emot denna generositeten från Nobelfestens gäster som auktionerar ut sina kreationer. Utmaningarna för människorna i Kongo är stora och pengarna som auktionerna ger kommer göra skillnad, säger Eva Nordenstam, informationsansvarig på Läkarmissionen.

Även Traderas presschef Sofia Hagelin är glad över uppslutningen kring auktionen:
– Vi är alldeles överväldigade över den generositet som så många toppolitiker, näringslivsprofiler och kockar har visat för denna välgörenhetsauktion. Det känns fint att kunna bidra på detta sätt till Läkarmissionens viktiga arbete, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Länk till Nobel Archives på Tradera >>
Bilder till samtliga auktioner och objekt >>


Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018

Klassisk cognac under granen i år?

Whisky och Bourbon Rémy Martin XO Excellence är en av cognacindustrins mest respekterade…
6 Dec, 2018

Lilla Hyttnäs, "årets glögg, utan tvekan!", nu i butik!

Vin Från och med igår så hittar man Lilla Hyttnäs i…
6 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kilchoman Sanaig tar guld i VM

Whisky och Bourbon Kilchoman Sanaig har vunnit VM-guld i klassen: Bästa rökiga whiskyn
4 Dec, 2018
Artikelarkivet