Välkommen till Göteborg Vin & Deli den 20-21 mars på Svenska Mässan i Göteborg

”- Intresset för vin ökar ständigt i Sverige, man vill fördjupa sig i viners ursprung, druvor och karaktär. Därför har vi startat Göteborg Vin & Deli, säger mässansvarig Stanley Wong. Trenden just nu pekar mot att konsumenter köper dyrare viner och att det finns ett stort intresse för vinets kvalitet, bakgrund och hur det framställts. När det gäller delikatesser syns nya matlagningstrender och ett ökat intresse för råvaror vilket innebär att antalet välsorterade delikatessbutiker har ökat. – Vår ambition och mål är att besökarna ska få lära sig mer om vin och delikatesser under trevliga former. Så nästa gång man har en bjudning hemma kan man berätta mer om vinet man bjuder sina gäster på och man vet vad som passar som tilltugg, säger Stanley Wong. På Göteborg Vin & Deli arrangeras ett antal spännande provningar. T ex två champagneprovningar med Richard Juhlin. Richard anses vara världens främsta champagneexpert och har världsrekord i antalet provade champagne. Andra provningar: • Introduktionsprovning med Munskänkarna • Sensorikprovning med Munskänkarna Göteborg • Chablisprovning, med viner från anrika Laroche • Provning med den flerfaldigt prisbelönta Bin-vinserien från Penfolds • Annorlunda Italien med Selezione Barbro Guaccero • Vinmakaren vs terroiren med Lars Torstensson • Champagneprovning med champagnebaren Forssèn & Öberg • Sommelierens hemligheter med Vinlådan Mer information och biljetter till försäljning finns på www.vinochdeli.se Mässans öppettider är: Fredag 20 mars kl 12.00-20.00. Lördag 21 mars kl 11.00-19.00.”