Hem NyheterVinnyhet Välkomna till en unik liveprovning med Tysklands mest kände vinprofil

Välkomna till en unik liveprovning med Tysklands mest kände vinprofil

av Livets Goda

När den pratglade, idérike och dynamiske Ernst Loosen tog över anrika familjefirman Weingut Dr Loosen i Bernkastel för snart trettio år sedan blev det närmast korsdrag i hela Moseldalen. Nytänkandet var mycket framgångsrikt och idag har både Ernst och hans viner vunnit världsrykte.

Foto: wineissocial

Ernst Loosen föddes i en lång tradition av tysk vinframställning och vingårdarna ligger i några av Moseldalens mest berömda lägen. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla. The World’s Best Vineyards Academy utser världens bästa vingårdar (de går grundligt igenom närmare 500 stycken) och i somras kom Dr Loosens egendom in på tio-i-topp-listan!

Tillsammans med Ernst kommer man att prova tre viner, och har man dem inte redan hemma hittar man dem på Systembolaget:

Villa Wolf Grauburgunder 2018, art. 2164, pris 79:-
(standardsortimentet)

Dr L Riesling 2018, art. 7218, pris 89:-
(standardsortimentet)

Dr Loosen Ürziger Würzgarten 2014, art. 78724, pris 299:- (beställningssortimentet)

– Det är frivilligt att delta med de viner man önskar. Det sista vinet bör dock beställas snarast så att man hinner få vinet till provningen.

Det är kostnadsfritt att vara med på provningen – allt man behöver är en dator med internetuppkoppling. Man kommer använda sig av gratisprogrammet Zoom som är videokonferens via internet. Man anmäler sig till provningen med ett mail till: info@clubvinunic.se

VinUnic bekräftar mail med en länk så att man kan delta. De skriver också steg för steg hur man gör. Zoom är enkelt att använda.

Datum: Torsdagen den 23/4 kl. 19:00
Plats: Vid din dator

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING