Hem Nyheter Varannan svensk: för mycket alkohol dödar passionen

Varannan svensk: för mycket alkohol dödar passionen

av Christoffer Enquist

Valentines Day

Ska du gå på alla hjärtans dag date imorgon? Se då till att undvika för mycket alkhol – det är nämligen en av svenskarnas största passionsdödare, enligt en ny Novus-undersökning bland 1 000 svenskar som gjorts på uppdrag av hygien- och hälsobolaget Essity. Otrevligt bemötande och dålig hygiene toppar också listan.

Under fredagen kommer många nykära par att fira Alla hjärtans dag tillsammans. Att lära känna någon på ett romantiskt plan kan vara nervöst, men även om oron ofta är obefogad kan det vara bra att ha koll på de beteenden som är mest avskräckande.

En ny undersökning visar att svenskarna är mest känsliga för en partner som beter sig otrevligt mot andra människor i sin omgivning. Hela 70 procent anser att det är den värsta passionsdödaren. Tätt efter följer slarv med den personliga hygienen (65 %) och på tredje plats hamnar överdriven alkoholkonsumtion (50 %).

Undersökningen visar också att självupptagenhet och ointresse för sin dejt (46 %), lathet (38 %) och snålhet (36 %) är beteenden som inte går hem på dejten. Drygt var tredje svensk (35 %) stör sig också på den som är för upptagen med mobilen.

Svenskarnas största passionsdödare:
• Att partnern är otrevlig mot omgivningen (70 %)
• Att partnern har dålig hygien (65 %)
• Att partnern dricker för mycket (50 %)
• Att partnern bara pratar om sig själv (46 %)
• Att partnern är lat (38 %)
• Att partnern är snål (36 %)
• Att partnern sitter mycket med mobilen (35 %)

(Källa: Novus/Essity)

Om undersökningen:
Undersökningen har genomförts av Novus i maj 2019. Urvalet består av 1000 svarande, som är ett representativt urval ur Sveriges befolkning sett utifrån kön, ålder, bostadsort mm.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING