Våren på plats när Kiviks Musteri kör äppelblomssafari

Livets Goda 8 May, 2018
Övrigt För 8:e året i följd arrangerar Kiviks Musteri i mitten av maj sin traditionella äppelblomssafari i Kivik. Den genomförs runt och är ett klassiskt utslag för att våren anlänt till Österlen.

Kiviks Musteris äppelblomssafari följer år från år ett lika klassiskt som populärt upplägg – allmänheten erbjuds en guidad tvåtimmarstur med en traktordragen vagn genom musteriets vackra blommande äppelodlingar. I deltagaravgiften 295 kr/person ingår fika med äppelbulle och äppelbrygd. Barn upp till 12 år är välkomna för halva priset. Platserna brukar vara attraktiva och årets sex tillfällen bokas på boka.kiviksmusteri.se

– Det känns som en ynnest att få arbeta i vad som måste vara Sveriges vackraste arbetsmiljö och när våren nu äntligen anlänt vill man ge fler möjlighet att komma hit och bara vara och må bra, säger Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks Musteri.

Han syftar på att Kiviks Musteris huvudanläggning är belägen i den anrika kulturmiljö som nuvarande ägarnas farfars far Henric Åkesson lade grunden till när han 1888 drog igång Sveriges första yrkesmässiga fruktodling i den mineralrika och sandiga myllan på Österlen. Med läget direkt vid havet och med Stenshuvud nationalpark som granne i Kivik är det fler än Jan som menar att platsen är magiskt vacker.

– De äldsta äppelträden vi har här i Kivik planterades 1904 och är fantastiskt vackra i kraft av sin form och ålder. De bär fortfarande frukt och står som en daglig påminnelse om hur vi började och vad som är grunden för det vi står för än idag i form av att vi bevarar det naturligt goda och nyttiga, säger Daniel Gejde, marknadschef på Kiviks Musteri.

När Kiviks Musteri i år på olika sätt firar sin 130-åriga historia är det som en av landets största äppelodlare och förädlare av frukt och bär, ett av Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag och en av Simrishamns största privata arbetsgivare. Under jubiléet lyfter man fram olika delar av sin spännande utveckling från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man en ökande efterfrågan på frukt och bär utan onödiga tillsatser med framtidssatsningar som bl a ett nybyggt centrallager, nya arbetssätt och den för jubiléumsåret speciellt framtagna äppelsorten Henric Åkesson.


Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018

I Fokus: Trimbach - en alsacisk kulturinstitution

Vin Premium Vinproducenter sedan 1626, familjeägt och inne på trettonde generationen. Få…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet