Våren på plats när Kiviks Musteri kör äppelblomssafari

Livets Goda 8 May, 2018
Övrigt För 8:e året i följd arrangerar Kiviks Musteri i mitten av maj sin traditionella äppelblomssafari i Kivik. Den genomförs runt och är ett klassiskt utslag för att våren anlänt till Österlen.

Kiviks Musteris äppelblomssafari följer år från år ett lika klassiskt som populärt upplägg – allmänheten erbjuds en guidad tvåtimmarstur med en traktordragen vagn genom musteriets vackra blommande äppelodlingar. I deltagaravgiften 295 kr/person ingår fika med äppelbulle och äppelbrygd. Barn upp till 12 år är välkomna för halva priset. Platserna brukar vara attraktiva och årets sex tillfällen bokas på boka.kiviksmusteri.se

– Det känns som en ynnest att få arbeta i vad som måste vara Sveriges vackraste arbetsmiljö och när våren nu äntligen anlänt vill man ge fler möjlighet att komma hit och bara vara och må bra, säger Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks Musteri.

Han syftar på att Kiviks Musteris huvudanläggning är belägen i den anrika kulturmiljö som nuvarande ägarnas farfars far Henric Åkesson lade grunden till när han 1888 drog igång Sveriges första yrkesmässiga fruktodling i den mineralrika och sandiga myllan på Österlen. Med läget direkt vid havet och med Stenshuvud nationalpark som granne i Kivik är det fler än Jan som menar att platsen är magiskt vacker.

– De äldsta äppelträden vi har här i Kivik planterades 1904 och är fantastiskt vackra i kraft av sin form och ålder. De bär fortfarande frukt och står som en daglig påminnelse om hur vi började och vad som är grunden för det vi står för än idag i form av att vi bevarar det naturligt goda och nyttiga, säger Daniel Gejde, marknadschef på Kiviks Musteri.

När Kiviks Musteri i år på olika sätt firar sin 130-åriga historia är det som en av landets största äppelodlare och förädlare av frukt och bär, ett av Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag och en av Simrishamns största privata arbetsgivare. Under jubiléet lyfter man fram olika delar av sin spännande utveckling från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man en ökande efterfrågan på frukt och bär utan onödiga tillsatser med framtidssatsningar som bl a ett nybyggt centrallager, nya arbetssätt och den för jubiléumsåret speciellt framtagna äppelsorten Henric Åkesson.


Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018
Artikelarkivet