Våren på plats när Kiviks Musteri kör äppelblomssafari

Livets Goda 8 May, 2018
Övrigt För 8:e året i följd arrangerar Kiviks Musteri i mitten av maj sin traditionella äppelblomssafari i Kivik. Den genomförs runt och är ett klassiskt utslag för att våren anlänt till Österlen.

Kiviks Musteris äppelblomssafari följer år från år ett lika klassiskt som populärt upplägg – allmänheten erbjuds en guidad tvåtimmarstur med en traktordragen vagn genom musteriets vackra blommande äppelodlingar. I deltagaravgiften 295 kr/person ingår fika med äppelbulle och äppelbrygd. Barn upp till 12 år är välkomna för halva priset. Platserna brukar vara attraktiva och årets sex tillfällen bokas på boka.kiviksmusteri.se

– Det känns som en ynnest att få arbeta i vad som måste vara Sveriges vackraste arbetsmiljö och när våren nu äntligen anlänt vill man ge fler möjlighet att komma hit och bara vara och må bra, säger Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks Musteri.

Han syftar på att Kiviks Musteris huvudanläggning är belägen i den anrika kulturmiljö som nuvarande ägarnas farfars far Henric Åkesson lade grunden till när han 1888 drog igång Sveriges första yrkesmässiga fruktodling i den mineralrika och sandiga myllan på Österlen. Med läget direkt vid havet och med Stenshuvud nationalpark som granne i Kivik är det fler än Jan som menar att platsen är magiskt vacker.

– De äldsta äppelträden vi har här i Kivik planterades 1904 och är fantastiskt vackra i kraft av sin form och ålder. De bär fortfarande frukt och står som en daglig påminnelse om hur vi började och vad som är grunden för det vi står för än idag i form av att vi bevarar det naturligt goda och nyttiga, säger Daniel Gejde, marknadschef på Kiviks Musteri.

När Kiviks Musteri i år på olika sätt firar sin 130-åriga historia är det som en av landets största äppelodlare och förädlare av frukt och bär, ett av Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag och en av Simrishamns största privata arbetsgivare. Under jubiléet lyfter man fram olika delar av sin spännande utveckling från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man en ökande efterfrågan på frukt och bär utan onödiga tillsatser med framtidssatsningar som bl a ett nybyggt centrallager, nya arbetssätt och den för jubiléumsåret speciellt framtagna äppelsorten Henric Åkesson.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet