Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Livets Goda 20 Mar, 2019
Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla genuint mat- och dryckesintresserade. En del av eventet är tillägnad street food – några av Sveriges bästa food trucks är på plats. Den gastronomiskt intresserade kan också besöka en rad andra importörer och återförsäljare av delikatesser och drycker.

Ett annat nytt inslag på Malt, Mat & Destillat är en bar där vinexperten Blaise de la Croix är på plats tillsammans med en sommelier.

– De flesta vinerna är mousserande så vi kan kalla det för mässans bubbelbar. Vi presenterar viner från olika producenter, och hoppas att ha tid för att prata med de som vill prova och fördjupa sina kunskaper. Vi har också stilla viner, röda, vita och rosé, säger han.

Han följer utvecklingen och ger några exempel på trender i vinvärlden.

– Det är fortsatt stort intresse för bubblor exempelvis champagne, crémant och prosecco. En trend är också mer exklusiva roséviner, gärna från Provence om jag får välja. Lättare viner, till exempel från druvan pinot noir och fruktiga viner med druvorna cinsault, syrah, grenache, carignan och mourvèdre är andra trender, säger han.

En stor fråga är också hur vinet är producerat.

– Intresset för ekologiska, biodynamiska, natur- och veganviner ökar, säger Blaise de la Croix.

Möjligheten att smaka mousserande och annat vin i baren är ett komplement till den övriga mässan.

– Det är inte fokus på vin på Malt, Mat & Destillat, men vi tycker att det här kompletterar det övriga utbudet, säger Blaise de la Croix.

På Malt, Mat & Destillat finns också flera andra experter som delar med sig av sin kunskap. Besökare kan köpa biljett till olika provningar, ett exempel är ”Street Food & Dryck”. Ludvig Brydolf leder den provningen som lär deltagarna mer om hur olika drycker och mat hänger samman och om spännande smakkombinationer.

Om Malt, Mat & Destillat: 
Eventet är en urban mötesplats för mat- och dryckesintresserade. Här ställer bryggerier, producenter och importörer ut. Mingla och smaka tillsammans med konnässörerna eller njut av härlig street food från flera av landets bästa food trucks.

Mer information: www.maltmatdestillat.se


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet