Varför vi älskar chardonnay? Irony har svaret!

Livets Goda 2 Sep, 2019
Vin Kalifornisk chardonnay till nästan inga pengar alls har vi sannerligen inte varit bortskämda med men Irony gör verkligen inte bort sig. Tvärtom så levererar vinet precis det vi vill ha när blickarna vandrar västerut och lite mer rikedom och rondör är preferensen.

Bakom 2017 Irony Chardonnay finner vi familjen Indelicato och de har specialiserat sig på kustnära vingårdar från södra till norra Kalifornien. Det läggs stor vikt vid hållbar vinproduktion som hushållning av vattenresurser, återvinning och att skapa ett naturligt ekosystem för odling och produktion. I denna chardonnaynyhet hämtas druvorna från Monterey County i södra Kalifornien och det är en fin balansakt mellan generositet och fräschör.

Livets Goda om 2017 Irony Chardonnay
Det vilar något omisskännligt amerikanskt över chardonnayn i våra glas, en fruktrikedom men som likväl hålls i strama tyglar. För dryga decenniet sedan var det alltid mer fat i denna typ av vin, idag är det så mycket mer baserat på elegans och fräschör vilket Irony lyckas väldigt väl med. Här möts mogna persikor och kryddiga hintar, torkade örter och grillad citron och eken har endast funktionen att ge övriga komponenter djup, inte ta över.

"Älskvärt var ordet."

Smaken följer samma linje men växlar upp i stöddighet med en generös fruktkaskad där aprikoser, persika och mogna citrusfrukter är mest framträdande innan en skalstramhet kikar fram, nästan som tanniner, och avslutet är kryddigt med blott en hint av vanilj. Älskvärt var ordet.

89 LGP / Livets Goda

2017 Irony Chardonnay
Irony har artikelnummer 72401 (14,5%), kostar 139 kronor och du kan beställa det enkelt till din föredragna butik >>

Generositeten gör vinet särdeles lämpligt till rikare fiskrätter men även till det knaperstekta kycklingbröstet med gräddig kantarellsås sitter matchningen perfekt!


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet