Hem Nyheter Vårgårda – nytt snus med naturnära smaker

Vårgårda – nytt snus med naturnära smaker

av Livets Goda

Nu lanseras det nya tobakssnuset Vårgårda vars smaker hämtar inspiration från den svenska naturen. Smakerna är Skog, Bär, Blom och Ört och kommer i fyra olika dosdesigner med motiv inspirerade av snusets smak och ursprung.

vårgårda

Vårgårda är ett snus som firar de svenska smakerna och den svenska naturen med dess årstidsväxlingar. Vid lansering kommer Vårgårda i fyra unika smakkombinationer: Skog, Bär, Blom och Ört. Både smak, doft och utseende är en hyllning till produktionsorten Vårgårda i Västra Götaland och övriga landskap i Sverige.

– Vårgårda fyller idag ett tomrum på den svenska snusmarknaden. Smakkombinationerna bjuder på komplexa smakbilder som får en att tänka till och gör att man känner av naturens vindar när man provar, säger Robin Rydgren, Product Innovation Manager på Nordic Snus.

Smaker med inspiration från den svenska naturen
Med inspiration från den nordiska naturen och gastronomins värld har Vårgårda skapat en smakvärld som ger snuset personlighet. Basen är en fyllig tobakskaraktär, där smakvarianterna bildar spännande och nya kombinationer.

Skog
Smaken Skog har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av enbär, lavendel och en hint av björksav och harsyra.

Bär
Smaken Bär har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av röda, mogna skogsbär med en hint av fläder.

Blom
Smaken Blom har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av just blommighet, som toner av kamomill, vita rosor och en hint av krusbär.

Ört
Smaken Ört har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av oregano och dragon med en bakomliggande hint av nässlor.

Från vecka 19 kommer Vårgårdas serie med smakerna Skog, Bär, Blom och Ört att finnas tillgängliga i välsorterade dagligvarubutiker och i servicehandeln.

RELATERAD LÄSNING