Ceviche i alla dess olika former och slag är en populär servering och dessutom väldigt tacksam att förbereda. Tekniken bygger på att med kyla och syra tillaga fisken eller skaldjuren. Här serverar vi den limemarinerade förrätten med pilgrimsmussla, färsk mango, avokado, rödlök, chili och vitlök tillsammans med ett aromatiskt vitt vin från Chile.
Ceviche – Ingredienser 2 personer
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
I glaset
Indomita Gran Reserva Chardonnay Riesling 2023
Nr 20117 (750 ml) 109 kr, 86+
En nyhet från DO Casablanca bestående av 70 procent chardonnay och resterande riesling, som har legat sex månader på franska ekstavar innan buteljering. Vinet är även certifierat för sitt hållbarhetsarbete genom Sustainable Wines of Chile. Den dominerande druvkomponenten tar sitt uttryck i det tropiska fruktlandskapet, minerat av nektariner, vita blommor, gula äpplen, litchie, melon och grapefrukt. Strukturellt lyfter fräscha vindar med ett kalkigt fäste i tanninerna och rieslingstramande egenskaper med citron- och limezest i syran och med en finstämd kryddspets i horisonten, vilket mynnar ut i ett överlag aromatiskt och trivsamt vardagsvin som med fördel intas idag.
Kombinationen
Det här är en frisk och aptitretande förrättsservering och med Indomita i glaset förstärks det fruktiga intrycket i vinet, som får mer rondör i mötet med det limemarinerade samtidigt, som den lilla hettan ger den nödvändiga edgen. En homerun i mötet.
Vinet finner du på ditt närmsta Systembolag HÄR