Hem Nyheter Vårkänslor med trädgårdsröj och grillning

Vårkänslor med trädgårdsröj och grillning

av Livets Goda

Det går knappast att förneka att vårkänslor tar fram mycket energi i oss och många av oss vill även vara ute så mycket som möjligt. Ta tag i trädgården, renoveringar utomhus och att äntligen ta fram grillen, för att njuta av god grillad mat efter allt arbete.

Artikeln är i samarbete med junkbusters

Att ta itu med trädgården och bli av med avfallet kan vara ett skönt sätt att komma igång på våren. Innan du börjar med allt detta, är det dock viktigt att få koll på hur mycket avfall du egentligen har i trädgården. Kommer det enbart bli trädgårdsavfall eller även byggnadsmaterial eller annat. Det beror ju på om det även kommer att inkludera renoveringar eller kanske städa ur förrådet eller garaget.

Det är inte ovanligt med att folk hyr container, som blir hemkörd till den plats man önskar ha den och sen beställer man själv dag då den ska hämtas upp igen. Det kan vara väldigt bekvämt med att slippa köra iväg med bil och släp i omgångar. Det kan sluta med flera rundor, som kommer kosta dig både tid och pengar. Sen behöver man även tänka på att ha en bil med dragkrok och tillgång till släp.

Flera olika storlekar och typer

Det är inte bara tid och pengar man kan spara genom att hyra en container. Det blir ju även snällare mot miljön, då det endast kommer bli körningar för att lämna och hämta containern. En del kanske anser att det kommer bli för dyrt med att hyra en container, men det beror på vad du har tillgång till i dagsläget och hur lång sträcka du har fram till den plats där du ska dumpa ditt avfall.

Även om det skulle kosta lite mer, så kan det vara väl värt det då sparar tid på att slippa köra iväg och du sparar även energi av att inte behöva köra iväg och själv jobba med att bli av med avfallet. Dessutom kan det vara lång kö vid stationen för avfallet. Många helger under våren är det stor risk för köer på merparten av de avfallsstationer som finns i Sverige.

Det finns även olika storlekar på container, för olika behov. Hos Junkbusters finns olika typer av container, olika storlekar samt med eller utan möjlighet att täcka över containern. Storlekarna på deras olika containers ligger mellan 5 och 30 m³. Sen beror det på vilken typ av container du kan ha behov av.

Mer tid över till att njuta

Väg för- och nackdelar mot varandra, med hänsyn till vad som gäller för dig och ditt hem. Inte bara vilken typ av avfall du vill bli av med eller hur mycket, utan var du bor och hur möjligheterna ser ut för att ställa en container. Om det är möjligt att ha den stående kvar under en längre period.

Dessutom kanske det finns en granne, som vill dela container med dig. Då kommer det bli både billigare och bekvämare för er och det kommer definitivt att spara på miljön när 2 bilar inte behöver köra fram och tillbaka för att bli av med avfall. Och sen får ni båda två mer tid och energi över, till annat än att bara njuta av den goda maten som är på väg att förberedas.

Man kommer få mer tid över till att fixa med maten på grillen och duka fram för att njuta ordentligt av maten. Det är ju även viktigt att ha mer tid och ork över, för att njuta av olika typer av vardagslyx. Och årets första grillning tillhör vardagslyx för många svenskar. Så önskar du lite hjälp med att rensa upp, så kanske det kan vara något att locka med. Att avsluta med god grillad mat.

Snabbt och enkelt

Det blir allt mer vanligt med att sköter olika ärenden på internet idag. Det finns flera bra webbsajter, som är säkra att besöka samtidigt som de är användarvänliga. Många är väldigt tydliga med den viktigaste informationen och vilka priser som gäller. Så sen blir det enkelt för dig att bestämma vilken produkt eller tjänst du vill ha och kan därmed enkelt genomföra din beställning.

Lika enkelt är det även på flera företag som hyr ut container. Där det är tydligt var de kör ut containrar, vilka utföranden som finns och vad allt kommer att kosta dig. Sen kan du enkelt lägga in din egen beställning, som endast tar några minuter att fixa med. Därpå är det bara att vänta in tills containern kommer hem till er. Till skillnad från att behöva köra iväg för att hämta hem släpet.

För en del kanske detta inte har så stor betydelse, men det beror på flera saker. Det kan ha att göra med om man har egen bil med dragkrok eller ens har körkort. För de som bor på eller i närheten av större orter, så är det inte ovanligt med att man inte äger egen bil. Dessutom ser man en minskning av inköp av bil sedan pandemin, så det kan vara ännu färre i storstäderna i dagsläget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING