“– Jag känner mig givetvis galet taggad att börja jobba med restaurangen och maten på Hantverket. Att få komma in till stan, till en så fin miljö och med ett väldigt starkt team är bara plus. Men vi kommer göra ett rejält omtag, jag sitter just nu och tittar på bland annat menyupplägg och alla rätter, det kryper i kroppen av energi, jag är brutalt ivrig att sätta igång, säger Stefan Ekengren. Stefan kommer närmast från Görvälns Slott där han varit köksmästare de tre senaste åren och vann priset Årets Smaksättare på Restauranggalan i 2016. Stefan är en känd kockprofil och aktiv kommunikatör, han har bland annat Bloggen Kökstugg på Besöksliv, är krönikör i Gourmet och har i höstas gett ut kokboken Husman: Alla dom klassiska rätterna (och några bortglömda). Stefan har en lång erfarenhet från branschen och har bland annat varit köksmästare på Ulfsunda Slott, Thoresta Herrgård, Sigtuna Stadshotell, Krägga Herrgård, Hotell Borgholm och Linnea i Göteborg. -Vi välkomnar Stefan Ekengren till Restaurang Hantverket och ser mycket fram emot att ta nästa steg i utvecklingen till att bli en av Stockholms främsta mat- och dryckesdestinationer. Vi är övertygade om att med Stefan i köket, tillsammans med det övriga teamet, kommer det att ske många spännande saker i både köket och restaurangen inom den närmsta tiden, säger Fredrik Utheim VD för Stockholm Meeting Selection. Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15 och ingår i Stockholm Meeting Selection som i övrigt driver nio hotell, slott och eventlokaler i Stockholmsområdet. www.restauranghantverket.se“
778