Hem NyheterVinnyhet Världens bästa Roséchampagne* – Charles Heidsieck Rosé Réserve MV Lanseras 10 augusti

Världens bästa Roséchampagne* – Charles Heidsieck Rosé Réserve MV Lanseras 10 augusti

av Livets Goda

Den 10:e augusti lanseras 420 flaskor Charles Heidsieck Rosé Réserve MV i Systembolagets exklusiva sortiment. Charles Heidsieck Rosé Réserve MV består av 80% av 2012 års skörd fördelad mellan lika delar av chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Druvorna kommer från cruerna Bouzy, Verzenay, Aÿ och Les Riceys. 20% Reservevin som har lagrats 5-15 år tillsätts som är 50/50 chardonnay och pinot noir.

Vinerna vinifieras cru för cru i rostfria ståltankar. För att garantera den perfekta balansen i fräschören så blandar Charles Heidsieck i något yngre reserve-vin. Fem procent rödvin tillsätts av pinot noir från Les Riceys, som är den närmst belägna byn till Bourgogne vilket bidrar till den vinösa känslan i rosén. Charles Heidsieck Rosé Réserve MV degorgerades 2019 efter sex års lagring på jästfällningen.

CHARLES HEIDSIECK ROSÉ RÉSERVE MV
NR 95423, 589 KR.
420 FLASKOR, 10 AUGUSTI

Charles Heidsieck startades 1851 av en fantastisk personlighet; Charles-Camille. Han var då 29 år och hade stora visioner och gillade utmaningar. Han startade tidigt med export och åkte till Amerika för att sälja sin Champagne, väl där fick han snabbt namnet Champagne Charlie! I Reims investerade han i en fantastisk kalkkällare, Crayères, för att lagra sina Champagner. 2011 köptes Charles Heidsieck av familjen Descours. Här är det långsiktighet och toppkvalitet som är ledorden. Ägaren är bara i 40 års-åldern men investerar i Charles för sina barns räkning. Han utlovar att Charles Heidsieck som redan idag tillhör toppen av Champagner kommer att fortsätta sin spännande resa. 60 hektar av egna vingårdar mellan Marne och Aube.

“Long, bold flavours subside slowly, vinously and lingeringly in this great gastronomic rose wine.”
97p. Best in show
*Decanter World Wide Awards

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING