Hem Vinvärlden Världens dyraste läsk, världens godaste läsk!

Världens dyraste läsk, världens godaste läsk!

av Livets Goda


Världens dyraste, ja sannolikt men så dyker det säkert upp någon som slänger ner guldflarn i en läsk och så är det rekordet puts väck. Men godaste vi provat, definitivt!

Här handlar det om handplockade åkerbär och Beer Studio i Umeå som står bakom Pop Art Craft Soda säger att de sannolikt aldrig lär göra om läsken för att fylla 1800 flaskor i Champagnemodell var ett projekt som heter duga. Och blott vetskapen att åkerbär kostar fyra gånger hjortronen som de använder i en annan hantverksläsk ger en indikation om att ett pris uppåt 200 kronor för 75 cl bubblande åkerbär kanske ändå inte är så mycket.
Livets Goda gavs möjligheten att prova och om det utdelades poäng till läsk så är detta vår första 100-taggare! Ta chansen att leta rätt på denna för det är den mest vinösa soda vi provat.

Åkerbärsoda, Pop Art Craft Studio, Umeå
I glasen skänker vi en slöjaktig transparent ljusröd dryck och redan första sniffen indikerar att detta är ‘something special’. Det myllrar av skogiga intryck och vi noterar åkerbären såklart men också en mix av vinbär, lingon och hjortron i en skön kompott. Vinöst var ordet. Smaken är balanserat syrlig med nertonad sötma, snygga bubblor som inte river likt en industriläsk och så är den bäriga, krämiga känslan det som etsar sig fast i minnet. Så snyggt gjort, så personligt.

Bravo Beer Studio! Men snälla, gör den igen!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING