Världens enklaste mat

Livets Goda 24 Apr, 2019
Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är antipasti svårslaget. Antipasti är italienskt småplock som alltid är snabbt och lätt att servera. Lagom till sommaren utökas Di Luca & Di Luca antipastisortiment med ännu mer praktisk fingermat: Zeta Skivad Fuet, Zeta Mini Fuet, Zeta Ekologisk Antipastitallrik samt Zeta Salami Blandtallrik.

Antipasti är världens enklaste mat. Det är bara att öppna, lägga upp fint, servera och till sist njuta. Sortimentet rymmer allt från klassiska charkprodukter, som salami, prosciutto och bresaola, till smakrika oliver, cocktailkapris, crostini och taralli, en slags krispiga brödringar som italienarna älskar. Det breda utbudet gör att alla kan hitta något de gillar, och nu utökas sortimentet ytterligare.

-Fuet är en av våra populäraste produkter. Det är en lufttorkad, spansk salami med fyllig smak som är kryddad med svartpeppar. Nu tar vi fram den i miniformat och som skivad för att den ska bli ännu mer lättillgänglig. Även sortimentet av blandtallrikar breddas då många uppskattar flera olika sorters charkuterier i en och samma förpackning. Därför kommer nu en ekologisk antipastitallrik samt en variant med tre olika sorters salami. Blandtallriken räcker till två större portioner eller fyra mindre, berättar Pär Uggla, inköpare på Di Luca & Di Luca.

I Italien är det vanligt att bjuda på antipasti före måltiden, men serveringstillfällena är många.

-Det är praktisk och festlig fingermat som passar lika bra när man vill äta på balkongen, ska på picknick, väntar på den rätta grillglöden eller inte orkar laga mat, tipsar Pär.

De fyra charkuterier som Zeta lanserade vecka 15 är:

-Zeta Skivad Fuet, 90 gram, ca 30 kronor. Finns på Ica.

-Zeta Mini Fuet, 90 gram/15 st, ca 30 kronor. Finns på Ica.

-Zeta Ekologisk Antipastitallrik, 100 g, ca 60 kronor. Produkten innehåller 3 st Prosiutto crudo, 5 st Salame Milano samt 5 stSalami med fänkålsfrön. Finns på Ica.

-Zeta Salami blandtallrik, 120 g, ca 37kronor. Tre olika sorters salami ingår: Piemonte, Fänkål samt Ventricina. Finns på Coop.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet