Hem NyheterNyhet WB Världens första akvavit med lagring på calvadosfat

Världens första akvavit med lagring på calvadosfat

av Livets Goda

Världens första akvavit med lagring på calvadosfat: Tillsammans med det franska calvadosdestilleriet Boulard lanseras nu den allra första akvaviten som lagrats på calvadosfat. Nya O.P. Anderson Calvados Cask Finish kommer i 2 000 flaskor till Systembolaget 9 oktober.

Världens första akvavit

I våras släppte Boulard en calvados i som lagrats på akvavitfat från O.P. Anderson. Som nästa steg i samarbetet släpps nu O.P. Anderson Calvados Cask Finish, en akvavit som lagrats sju månader på ekfat från Boulard.

Historien om de två destillerierna börjar redan på 1820-talet då grundarna Olof Peter Anderson och Pierre-August Boulard etablerade sig i Göteborg respektive Pays d’Auge i Normandie. Projektet som nu genomförs, två hundra år senare, är unikt i både calvados- och akvavitvärlden.

– Att Sveriges äldsta och mest anrika akvavit gör ett samarbete med Frankrikes mest berömda calvados är givetvis otroligt spännande. Även om vi har en lång tradition av fatlagrad akvavit i Norden är det allra första gången vi använder calvadosfat, säger Marcus Pedersen som är Senior Global Brand Manager på Anora. Det visar verkligen på akvavitens otroliga mångsidighet.

O.P. Anderson Calvados Cask Finish består av O.P. Andersons originalakvavit som lagrats ytterligare sju månader på calvadosfat från Boulard.

O.P. Anderson Calvados Cask Finish släpps i Systembolagets beställningssortiment 9 oktober i en limiterad upplaga om 2 000 numrerade exemplar. Priset är 499 kr för 50 cl med artikelnummer 55127-02.

RELATERAD LÄSNING