Världens främsta kockar intar Milano - med svensk representant

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Milano välkomnar öppnandet av "S.Pellegrino Young Chef Village" med 21 unga aspiranter och deras mentorer samt jurymedlemmarna som består av stjärnbepydda toppkockar från hela världen. Snart kommer årets vinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018 att krönas.

S.Pellegrino öppnar idag sin "Young Chef Village" som värd för utomordentlig kulinarisk ung talang i Milano. Från den 11 till 13 maj är Young Chef Village-byn öppen som en del av tävlingen S.Pellegrino Young Chef 2018. Beläget vid Superstudio Più i hjärtat av Milano, kommer byn att vara värd för tre rundor av matlagningstävlingen vid sidan av andra fantastiska och spännande gastronomiska upplevelser.

Årets upplaga av Grand Finale av S.Pellegrino Young Chef, är den tredje i ordningen men faller för första gången samman med programmet för Milan’s Food City och - med stöd av staden Milano - är staden nu redo att välkomna gräddan av den kulinariska världseliten.

Matlagningstävlingen pågår under lördag 12 och söndag 13 maj där de 21 unga kockarna kommer att förbereda sina signaturrätter tillsammans med sina mentorer. I slutet av varje runda presenterar de unga kockarna sin skapelse för juryn. Direkt efter finalen på söndagskvällen kommer juryn att kröna nästa S.Pellegrino Young Chef, baserat på val av ingredienser, färdigheter, genilitet, presentation och budskapet bakom varje tallrik. Ett annat pris som utfästs av de 21 mentorerna är, Taste of Authenticity by Acqua Panna Award, som värdesätter förmågan att upskatta ingredienser och lyfta fram ursprung och rikedom från sin egna kulturella bakgrund. Slutligen kommer matnätverket Fine Dining Lovers att tilldela sitt People’s Choice Award, för att uttrycka folkets värdefulla röst och som representerar alla foodies som följer händelsen på webben.

Matlagningstävlingen och prisutdelningen kommer att sändas live över hela världen på både via www.finedininglovers.com och www.sanpellegrino.com samt på respektive Facebook-sidor @FineDiningLovers and @SanPellegrino. Följ också hashtagen #SPYoungChef för att inte missa någon uppdatering på evenemanget!


Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018
Artikelarkivet