Världens främsta kockar intar Milano - med svensk representant

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Milano välkomnar öppnandet av "S.Pellegrino Young Chef Village" med 21 unga aspiranter och deras mentorer samt jurymedlemmarna som består av stjärnbepydda toppkockar från hela världen. Snart kommer årets vinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018 att krönas.

S.Pellegrino öppnar idag sin "Young Chef Village" som värd för utomordentlig kulinarisk ung talang i Milano. Från den 11 till 13 maj är Young Chef Village-byn öppen som en del av tävlingen S.Pellegrino Young Chef 2018. Beläget vid Superstudio Più i hjärtat av Milano, kommer byn att vara värd för tre rundor av matlagningstävlingen vid sidan av andra fantastiska och spännande gastronomiska upplevelser.

Årets upplaga av Grand Finale av S.Pellegrino Young Chef, är den tredje i ordningen men faller för första gången samman med programmet för Milan’s Food City och - med stöd av staden Milano - är staden nu redo att välkomna gräddan av den kulinariska världseliten.

Matlagningstävlingen pågår under lördag 12 och söndag 13 maj där de 21 unga kockarna kommer att förbereda sina signaturrätter tillsammans med sina mentorer. I slutet av varje runda presenterar de unga kockarna sin skapelse för juryn. Direkt efter finalen på söndagskvällen kommer juryn att kröna nästa S.Pellegrino Young Chef, baserat på val av ingredienser, färdigheter, genilitet, presentation och budskapet bakom varje tallrik. Ett annat pris som utfästs av de 21 mentorerna är, Taste of Authenticity by Acqua Panna Award, som värdesätter förmågan att upskatta ingredienser och lyfta fram ursprung och rikedom från sin egna kulturella bakgrund. Slutligen kommer matnätverket Fine Dining Lovers att tilldela sitt People’s Choice Award, för att uttrycka folkets värdefulla röst och som representerar alla foodies som följer händelsen på webben.

Matlagningstävlingen och prisutdelningen kommer att sändas live över hela världen på både via www.finedininglovers.com och www.sanpellegrino.com samt på respektive Facebook-sidor @FineDiningLovers and @SanPellegrino. Följ också hashtagen #SPYoungChef för att inte missa någon uppdatering på evenemanget!


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet