Hem Mat & Restaurang Världens främsta kockar intar Milano – med svensk representant

Världens främsta kockar intar Milano – med svensk representant

av Livets Goda

S.Pellegrino öppnar idag sin ”Young Chef Village” som värd för utomordentlig kulinarisk ung talang i Milano. Från den 11 till 13 maj är Young Chef Village-byn öppen som en del av tävlingen S.Pellegrino Young Chef 2018. Beläget vid Superstudio Più i hjärtat av Milano, kommer byn att vara värd för tre rundor av matlagningstävlingen vid sidan av andra fantastiska och spännande gastronomiska upplevelser.

Årets upplaga av Grand Finale av S.Pellegrino Young Chef, är den tredje i ordningen men faller för första gången samman med programmet för Milan’s Food City och – med stöd av staden Milano – är staden nu redo att välkomna gräddan av den kulinariska världseliten.

Matlagningstävlingen pågår under lördag 12 och söndag 13 maj där de 21 unga kockarna kommer att förbereda sina signaturrätter tillsammans med sina mentorer. I slutet av varje runda presenterar de unga kockarna sin skapelse för juryn. Direkt efter finalen på söndagskvällen kommer juryn att kröna nästa S.Pellegrino Young Chef, baserat på val av ingredienser, färdigheter, genilitet, presentation och budskapet bakom varje tallrik. Ett annat pris som utfästs av de 21 mentorerna är, Taste of Authenticity by Acqua Panna Award, som värdesätter förmågan att upskatta ingredienser och lyfta fram ursprung och rikedom från sin egna kulturella bakgrund. Slutligen kommer matnätverket Fine Dining Lovers att tilldela sitt People’s Choice Award, för att uttrycka folkets värdefulla röst och som representerar alla foodies som följer händelsen på webben.

Matlagningstävlingen och prisutdelningen kommer att sändas live över hela världen på både via www.finedininglovers.com och www.sanpellegrino.com samt på respektive Facebook-sidor @FineDiningLovers and @SanPellegrino. Följ också hashtagen #SPYoungChef för att inte missa någon uppdatering på evenemanget!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING