Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang ”Världens godaste macka” får egen restaurang i Stockholmsverken

”Världens godaste macka” får egen restaurang i Stockholmsverken

av Livets Goda

I början av juli öppnar ännu en spännande matkreatör sin första restaurang i Stockholmsverken, Södermalm. Med fokus på närproducerat serverar Bun Bun fransk- vietnamesisk street food.

I Stockholmsverken på Södermalm pågår just nu en spännande utveckling. Det gamla industrikvarteret får nytt liv och flera platser för mat och dryck tillkommer. I början av juli får området tillskott av ännu en spännande matkreatör, när Bun Bun öppnar.

Bun Bun serverar fransk-vietnamesisk mat med tillgängligheten från fast food men utan att tumma på kvalitén och hantverket. På menyn finns vietnamesiska tacos, nudelsallader, risrätter, sallader och inte minst den vietnamesiska baguetten Báhn Mi.

– Vi ser Báhn Mìn som det perfekta exemplet på det moderna, gränsöverskridande köket. När vietnameserna vinkade av fransmännen år 1954 behöll de godsaker som bröd, majonnäs och paté. Cyklande gatuförsäljare fyllde på med inhemska smaker och så föddes det som många kallar för världens godaste macka, säger Tau Mandeus, ägare.

De som velat avnjuta Báhn Mìn eller något annat från menyn har hittills fått besöka Bun Buns food truck som rullar på Stockholms gator, eller beställa catering. När den första restaurangen nu slår upp portarna föll valet på Stockholmsverken.

– Vi har genomlevt en väldigt speciell vår då stadslivet i stora delar varit nedsläckt. Allt eftersom människor börjar hitta tillbaka till stadens olika rum vill vi kunna erbjuda Södermalmsborna nya upplevelser. Därför är vi jätteglada att Bun Bun väljer att flytta till Stockholmsverken. Deras fokus på tillgänglig vietnamesisk mat som går lika bra att ta med ut i det gröna, äta på en av Stockholmsverkens innergårdar eller på plats passar perfekt. Vi tror och hoppas att det kommer att uppskattas av de som bor, arbetar och rör sig i området, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Bun Bun planerar att öppna den 1 juli på Magnus Ladulåsgatan 2A. Målet är att arbeta så lokalt det bara går och Bun Bun hämtar nästan 80 % av sina råvaror från leverantörer och uppfödare inom 40 minuter från sitt kök. De som inte har möjlighet att besöka restaurangen kan beställa maten i en app och hämta den inom 10 minuter. Företag erbjuds kostnadsfri hemleverans.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING