Världens mest Michelin-meriterade kock, Joël Robuchon, har avlidit

Livets Goda 7 Aug, 2018
Mat och Restaurang Den franska kocken Joël Robuchon, som genom åren har belönats med fler Michelstjärnor än någon annan, har avlidit vid 73 års ålder efter en lång tids kamp mot cancer.

Le Figaro rapporterade i måndags att stjärnkocken Joël Robuchon, vars restauranger under åren hedrats med inte mindre än 32 Michelinstjärnor, i 13 olika länder, under måndagsmorgonen avled i Geneve. 

Robuchon föddes 1945 i Poitiers och inledde sin gastronomiska bana redan i 20-års åldern. När han var 29 blev han utsedd till kökschef vid L’Hotel Concorde Lafayette. Han öppnade senare vid 36 års ålder sin första egna restaurang, Le Jamin, vilken direkt hedrades med en Michelinstjärna.

Han var känd för att agera mentor till flera kockar, däribland Gordon Ramsey som en gång i tiden arbetade för Robuchon i Paris och beskrev upplevelsen som "att jobba för SAS", den brittiska specialarmén som är känd för deras notoriska och hårda träning.

Den franska gastronomiguiden Gault & Millau, utsåg även 1990 Robuchon till "chef of the century"

 

Källa: Decanter.com, The Drinks Business
F
oto:  @TheDrinksBusiness


Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018

Mycket exklusiv upplaga av Hernö Blackcurrant när naturen får bestämma

Whisky och Bourbon Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i…
17 Oct, 2018

Svensken Emil Hed imponerar med hållbara cocktails under globala World Class-mästerskapen

Whisky och Bourbon I måndags kväll förra veckan hölls den globala tävlingen för…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet