Världens mest Michelin-meriterade kock, Joël Robuchon, har avlidit

Livets Goda 7 Aug, 2018
Mat och Restaurang Den franska kocken Joël Robuchon, som genom åren har belönats med fler Michelstjärnor än någon annan, har avlidit vid 73 års ålder efter en lång tids kamp mot cancer.

Le Figaro rapporterade i måndags att stjärnkocken Joël Robuchon, vars restauranger under åren hedrats med inte mindre än 32 Michelinstjärnor, i 13 olika länder, under måndagsmorgonen avled i Geneve. 

Robuchon föddes 1945 i Poitiers och inledde sin gastronomiska bana redan i 20-års åldern. När han var 29 blev han utsedd till kökschef vid L’Hotel Concorde Lafayette. Han öppnade senare vid 36 års ålder sin första egna restaurang, Le Jamin, vilken direkt hedrades med en Michelinstjärna.

Han var känd för att agera mentor till flera kockar, däribland Gordon Ramsey som en gång i tiden arbetade för Robuchon i Paris och beskrev upplevelsen som "att jobba för SAS", den brittiska specialarmén som är känd för deras notoriska och hårda träning.

Den franska gastronomiguiden Gault & Millau, utsåg även 1990 Robuchon till "chef of the century"

 

Källa: Decanter.com, The Drinks Business
F
oto:  @TheDrinksBusiness


Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet