Världens mest Michelin-meriterade kock, Joël Robuchon, har avlidit

Livets Goda 7 Aug, 2018
Mat och Restaurang Den franska kocken Joël Robuchon, som genom åren har belönats med fler Michelstjärnor än någon annan, har avlidit vid 73 års ålder efter en lång tids kamp mot cancer.

Le Figaro rapporterade i måndags att stjärnkocken Joël Robuchon, vars restauranger under åren hedrats med inte mindre än 32 Michelinstjärnor, i 13 olika länder, under måndagsmorgonen avled i Geneve. 

Robuchon föddes 1945 i Poitiers och inledde sin gastronomiska bana redan i 20-års åldern. När han var 29 blev han utsedd till kökschef vid L’Hotel Concorde Lafayette. Han öppnade senare vid 36 års ålder sin första egna restaurang, Le Jamin, vilken direkt hedrades med en Michelinstjärna.

Han var känd för att agera mentor till flera kockar, däribland Gordon Ramsey som en gång i tiden arbetade för Robuchon i Paris och beskrev upplevelsen som "att jobba för SAS", den brittiska specialarmén som är känd för deras notoriska och hårda träning.

Den franska gastronomiguiden Gault & Millau, utsåg även 1990 Robuchon till "chef of the century"

 

Källa: Decanter.com, The Drinks Business
F
oto:  @TheDrinksBusiness


Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018
Artikelarkivet