Världens mest Michelin-meriterade kock, Joël Robuchon, har avlidit

Le Figaro rapporterade i måndags att stjärnkocken Joël Robuchon, vars restauranger under åren hedrats med inte mindre än 32 Michelinstjärnor, i 13 olika länder, under måndagsmorgonen avled i Geneve. 

Robuchon föddes 1945 i Poitiers och inledde sin gastronomiska bana redan i 20-års åldern. När han var 29 blev han utsedd till kökschef vid L’Hotel Concorde Lafayette. Han öppnade senare vid 36 års ålder sin första egna restaurang, Le Jamin, vilken direkt hedrades med en Michelinstjärna.

Han var känd för att agera mentor till flera kockar, däribland Gordon Ramsey som en gång i tiden arbetade för Robuchon i Paris och beskrev upplevelsen som ”att jobba för SAS”, den brittiska specialarmén som är känd för deras notoriska och hårda träning.

Den franska gastronomiguiden Gault & Millau, utsåg även 1990 Robuchon till ”chef of the century”

 

Källa: Decanter.com, The Drinks Business
F
oto:  @TheDrinksBusiness