Hem Whisky & Bourbon Världens mest sällsynta amerikanska whiskey på auktion

Världens mest sällsynta amerikanska whiskey på auktion

av Livets Goda

Världens mest sällsynta amerikanska whiskey på auktion: Sotheby’s har avslöjat att The Rare American Whisky Selection 1976-1982, bestående av fem flaskor som ursprungligen producerades som prototyper för världens första amerikanska ultrapremium whiskey, men som aldrig släpptes.

världens mest sällsynta

Den unika uppsättningen av prototyper utvecklades 1997 av The Classic Kentucky Bourbon Company, ett dotterbolag till United Distillers (UD).

Initiativet att skapa den mest samlarbara amerikanska ultrapremiumwhiskyn lades dock på hyllan innan det blev verklighet, för att aldrig återupplivas.

UD var ägare till både Bernheim-destilleriet och Stitzel-Weller. Samtidigt som The Rare American Whisky Selection-projektet fick godkännande för lansering slogs UD samman med International Distillers & Vinters och skapade United Distillers & Vintners, som blev spritdivisionen för Diageo.

En årlig release av fem olika barrel proof whiskey med aktningsbar ålder var tänkt att skapas som en del av den ursprungliga premissen för Rare American Whisky Selection-projektet. Bara två exempel av varje utvald whisky har någonsin buteljerats med prototypetiketter, fyllda med själva vätskan för att visa den färdiga produkten som den skulle säljas.

Läs fulla artikeln här:

Källa & Foto: The Drinks Business

RELATERAD LÄSNING