Hem NyheterVinnyhet Världsmästare utser Sveriges bästa vinlistor

Världsmästare utser Sveriges bästa vinlistor

av Christoffer Enquist

Den 3 maj utser Star Wine List återigen Sveriges bästa vinlistor. Regerande Sommeliervärldsmästaren Marc Almert är ny i den namnkunniga juryn med flera internationella toppsommelierer.

Marc Almert, foto: ASI

– Jag ser fram emot att få gå på djupet i de svenska vinlistorna, som verkligen har varit med och format utvecklingen av den moderna europeiska gastronomin de senaste åren, säger Marc Almert.

Tyske Marc Almert blev den 16:e världsmästaren genom tiderna när han förra året tog hem segern i Sommelier-VM i belgiska Antwerpen. 27-årige Almert var också en av historiens yngsta vinnare. Nu ansluter han till Star Wine Lists stjärnjury, där vi har en annan världsmästare, svenske Arvid Rosengren, tillsammans med de meriterade sommeliererna Paz Levinson, Pascaline Lepeltier och Rasmus Marquart.

– I dessa tuffa tider för restaurangbranschen hoppas vi kunna sprida lite positiva nyheter och hylla de bästa vinlistorna och teamen som ligger bakom dem. Om coronaviruset ställer till hinder för större evenemang kommer Star Wine List of the Year att hållas i en mindre samling eller helt digitalt. Den 3 maj kör vi! säger Krister Bengtsson, grundare av Star Wine List.

Den 3 maj utses Sveriges bästa vinlistor 2020, och då delas det ut gulddiplom, fina priser och såklart en hel del ära. Eventet hålls i samarbete med Svenska sommelier-mästerskapen. Mer info om tid och plats kommer.

Star Wine List är guiden till de bästa vinbarerna och vinrestaurangerna som finns både på web och som app. Star Wine List grundades i Stockholm 2017 och finns nu i 19 länder.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING