Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Världspremiär för unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA Sverige

Världspremiär för unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA Sverige

av Livets Goda

Världspremiär för unik rätt: Från och med den 18 september kan den som besöker IKEA Sverige hitta en citronfräsch gryta med rotfrukter och färska örter signerad tv-kocken och författaren Jessica Frej på menyn

Världspremiär för unik rätt

Världspremiär för unik rätt

Den prisbelönta kokboksförfattaren och TV-kocken Jessica Frej har tagit fram en helt ny varmrätt till IKEA Sverige, lagat på hennes favoritråvaror för säsongen. Den består av svenska rotfrukter som vilar i en varm frisk citronbuljong toppad med gröna ärtor och färska örter. Rätten är vegetariskt samt både glutenfri och laktosfri.

– Det är jättekul att kunna ta fram en ny rätt med en så uppskattad kock som Jessica Frej. Med den här rätten vill vi inspirera till att äta mer vegetariskt samt att använda råvaror som är i säsong. Dessutom hoppas vi självklart att det ska locka nya kunder till våra restauranger så att de upptäcker våra smakrika rätter som vi serverar året runt, säger Tim Holmberg, Food Range & Supply Manager på IKEA Sverige.

Den tillfälliga rätten har, förutom att den är god och smakrik, även ett riktigt lågt pris då den kostar 49 kronor för IKEA Family medlemmar och 59 kronor för den som inte är medlem.

Tanken med rätten var att skapa en god vegetarisk rätt som alla kan gilla. Dessutom ville Jessica Frej att den skulle innehålla så få allergener som möjligt för att så många som möjligt skulle kunna äta den. Och efter otaliga provlagningar och provsmakningar ihop med teamet från IKEA är det äntligen dags att låta kunderna smaka.

–  I skapandet har jag utgått från ett av mina mest populära recept men ändrat om en hel del för att få till en ny ännu bättre rätt som också fungerar i logistiken hos IKEA. Jag är jättestolt över den här rätten och hoppas att många vill prova den. Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination, säger Jessica Frej.

Idag serverar IKEA ett brett utbud av rätter i restaurangen. Nära hälften av är vegetariska som plantbullar och grönsaksbullar. Utöver det serverar IKEA även olika barnmenyer. De flesta av dessa är vegetariska som plantbullar, grönsaksbullar och pannkakor.

*Observera att risk för kontaminering (spår av till exempel gluten eller laktos) kan förekomma då produkten hanteras i samma lokal som våra övriga produkter innehållande allergener. 

RELATERAD LÄSNING