Världsrekord i sabrering sattes på helgens Göteborg Vin & Deli på Svenska Mässan

– Efter succén med En Öl & Whiskymässa i Göteborg så märkte vi att det fanns ett stort behov av en liknande mötesplats för vin och därför skapade vi Göteborg Vin & Deli, säger Stanley Wong, arrangör. Mässan blev mycket uppskattad och förutom att besökarna fick träffa ett 80-tal utställare så fick de även uppleva ett världsrekord i sabrering. Sabrering är en metod att öppna champagneflaskor där man slår av flaskans hals med en sabel. Världsrekordet gick ut på att öppna så många flaskor som möjligt på en minut. Det tidigare rekordet låg på 48 flaskor vilket innebar att Julio Chang i helgen behövde öppna minst 49 flaskor för att lyckas. – Det blev en riktigt häftig upplevelse och Julio Chang tog rekordet med god marginal, det blev hela 55 flaskor när slutsignalen ljöd, säger Björn Kallenberg, Kallenberg Wines som stod bakom rekordet tillsammans med Göteborg Vin & Deli. Arrangörerna är nöjda med helgens mässarrangemang men redan nu är planerna för kommande år i full gång. – Vi är taggade och kan redan nu meddelade att ni kan boka in 1-2 april 2016, då är det dags för Göteborg Vin & Deli igen, avslutar Stanley Wong. Bild: Champagneexperten Björnstierne Antonson gratulerar Julio Chang till rekordet. Foto: Niklas Maupoix