Världsrekord slogs i lördags

Livets Goda 15 Apr, 2019
Whisky och Bourbon I helgen slogs ett officiellt världsrekord på ”En Öl & Whiskymässa” i Göteborg. Guinness World Records fanns på plats för att bekräfta att den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich samlat 2283 personer för världens största whiskyprovning någonsin.

Inför ”En Öl & Whiskymässa” i Göteborg i helgen hade den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich bestämt sig för att ta genomföra ett världsrekordförsök. Målet var att anordna världens största whiskyprovning någonsin. För att lyckas skulle Bruichladdich behöva samla fler än de 2252 deltagare som kom samman för det befintliga världsrekordet från Gent i Belgien 2009.

Strax innan klockan 16 på lördagen kunde representanterna från Guinness World Records konstatera att världsrekordet lyckats. Sammanlagt testade hela 2283 personer tre av Bruichladdichs whiskysorter, vilket innebar 31 fler än vid det tidigare rekordet.

– Det har varit en otrolig resa, från den första idén om att slå världsrekord till att höra från Guinness World Records att vi faktiskt lyckats. Det är en speciell upplevelse att prova fin whisky i en hall tillsammans med så många människor. Jag hoppas fler får chansen att testa något liknande, även om vi gärna behåller världsrekordet, säger David Kringlund, Brand Manager på företaget Nigab som är leverantör av Bruichladdich i Sverige.

Whiskyprovningen leddes av Adam Hannett, som ansvarar för Bruichladdichs tillverkning på den lilla ön Islay i Skottland.

– Det var en mäktig upplevelse att se nästan lika många whiskyentusiaster som vi har invånare på Islay i ett och samma rum för en provning. Det här är en höjdpunkt i vår karriär och att vi dessutom lyckades slå världsrekord är fantastiskt kul. Vi vill tacka göteborgarna och alla andra som dök upp och gjorde detta möjligt, säger Adam Hannett, Master Distiller på Bruichladdich.


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet