Hem Mat & Restaurang Varmrökt lax Toscana med italiensk rissallad & caprese – Inspiration från Korshags

Varmrökt lax Toscana med italiensk rissallad & caprese – Inspiration från Korshags

av Christoffer Enquist

Korshags inspirerar här med deras varmrökta lax Toscana med italiensk rissallad & caprese

Varmrökt lax Toscana med italiensk rissallad & caprese
Ingredienser
(4 portioner, 30 min)
375 g Korshags varmrökt lax Toscana
oliver till servering

Rissallad
4 dl arborioris
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
1,5 dl basilika, finhackad
1 stor vitlöksklyfta
1 dl mandlar, rostade och grovhackade
30 g ruccola
50 g parmesan, hyvlad eller grovriven
Salt och svartpeppar

Caprese/Tomatsallad
400 g tomater
2 burrata eller buffelmozzarella
½ dl god olivolja
1 näve basilika
Salt

Gör så här

  1. Rissallad: Koka riset mjukt i saltat vatten (rör inte för mycket i riset under kokningen!). Låt riset rinna av i en finmaskig sil. Hällöver i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner rostade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.
  2. Caprese: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burattan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med salt.
  3. Servera varmrökt lax Provençale med rissallad, caprese och ev. oliver.

Foto/recept: Korshags

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING