Hem Vinvärlden Vasse Felix Chardonnay Filius 2014 och Bergtunga med nässelslungad potatis

Vasse Felix Chardonnay Filius 2014 och Bergtunga med nässelslungad potatis

av Livets Goda

Om Vasse Felix: Vasse Felix är utan tvekan en av de främsta producenterna i Margaret River. Det var också det första vineriet i området. En lantbruksforskare hade gjort en kartläggning av de australiska områden som lämpade sig bäst för vinodling. Ett av de bästa var Margaret River – men där fanns inga vinodlingar. Läkaren Tom Cullity i Perth läste rapporten, köpte lite mark och planterade en vingård som han döpte till Vasse Felix Sagt om Vasse Felix Chardonnay Filius 2014 93 p ”” Layers of fruit…beautiful finish”” – James Suckling 91 p ””Juicy and seamless on the palate”” – Antonio Gallo 92 p ””Shows focused acidity and a long finish.”” – Wine Spectator Mer om vinet, beställning och omdömen finner ni här>>> Vinet och maten Bergtunga med nässelslungad potatis (4 pers) 600 g bergtunga salt och vitpeppar 800 g potatis Nässelpesto 12 dl nässlor 1/2 vitlöksklyfta 1 msk citronsaft 2 msk pinjenötter 40 g pecorinoost 1 dl olivolja salt och svartpeppar 1 citron, i klyftor gräslök Tillagning Salta och peppra bergtungfiléerna och rulla ihop dem. Sjud fisken på svag värme eller ånga den i ugn. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Nässelpesto: Förväll nässlorna. Mixa nässlor, vitlök, citronsaft, pinjenötter och pecorinoost. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå av vattnet från potatisarna och vänd i nässelpeston, spara lite för att kunna ringla över bergtungan. Lägg potatisen i botten på en tallrik, lägg bergtungan på potatisen, ringla över resterande nässelpesto. Servera med gräslök och citronklyftor. Foto: David Back”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING