Västerbottensost® deltar vid Ostfestivalen på Münchenbryggeriet

Livets Goda 11 Feb, 2019
Mat och Restaurang Fredag den 15 februari öppnas portarna till årets ostfestival som pågår hela helgen. På plats finns ostmästare Thomas Rudin för att bjuda på Västerbottensost och mingla med besökarna.

– Vi hälsar alla ostälskare välkomna till vår monter för att smaka vår stolthet Västerbottensost Extra lagrad 24 månader och träffa våra allra främsta ostkännare, direkt från Burträsk i Västerbotten, säger Thomas Rudin, Ostmästare Västerbottensost.

Se program:http://ostfestivalen.se/

Hela ostteamet från Burträsk finns på plats, med över hundra år av samlad kunskap och erfarenhet av Västerbottensost, redo att träffa besökare som vill veta mer om den mytomspunna osten och hur den får sin alldeles unika smak. Ambitionen är att besökare ska få uppleva Västerbottensost med alla sina sinnen. Ostfestivalen med ett 40-tal utställare pågår hela helgen och Västerbottensost finns att köpa till fina erbjudanden.

Äkta ostbedömning live
Både fredag och lördag intervjuas ostmästare Thomas Rudin på stora scenen om Västerbottensost mytomspunna historia och hantverk. Ostmästare Rudin bjuder även på en äkta ostbedömning live, där några besökare har chans att få vara med på scenen och provsmaka osten.

En älskad ost för speciella tillfällen
Västerbottensost är för många ett inslag vid våra svenska mathögtider, och kan förvandla de flesta tillfällen till något väldigt speciellt. Recepten med Västerbottensost som smaksättare är oändliga där Västerbottensostpaj har blivit en självklar klassiker.

En unik historia sedan 1872
Västerbottensost är en grynpipig hårdost med en alldeles unik och god smak. Den har tillverkats på samma vis i Burträsk ända sedan begynnelsen 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade sitt mytomspunna recept. Receptet är fortfarande en väl bevarad hemlighet som bara några få människor känner till och ligger i säkert förvar i Burträsk. 

Läs mer på www.vasterbottensost.com


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet