Västerbottensost® hyllas av svenska folket

av Livets Goda

Under årets Ostfestival i Stockholm fick Västerbottensost® 24 månader en hedrande tvåstjärnig utmärkelse i kategorin grynpipig ost i osttävlingen TasteWorthy. Under festivalen deltog drygt tusen passionerade ostälskare i smaktester. Det här är andra gången på kort tid som Västerbottensost uppmärksammas. När YouGov i början av året utsåg Sveriges starkaste Livsmedelsvarumärken kom Västerbottensost på en hedrande tredje plats.

Under Ostfestivalen uttryckte bedömarna sin uppskattning för Västerbottensost med kommentarer som:

  • ”God, vällagrad, trevliga saltkristaller.”
  • ”Mycket god!”
  • ”En ost för fredagsbrickan!”

”För oss som arbetar varje dag med att tillverka Västerbottensost är en sådan här utmärkelse ett fint bevis på att vår unika smak och kvalitet uppskattas av våra konsumenter och vi är väldigt glada över utmärkelsen.” säger Thomas Rudin, Ostmästare i Burträsk.

Västerbottensost är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Älskad till såväl smörgåsen som riven i matlagningen till paj, tacos eller gratäng – även utmärkt på ostbricka.

Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet. Sedan 1990 är Västerbottensost Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria.

För mer information, vänligen besök  www.vasterbottensost.com