Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Västerbottensost® ny partner till Årets Unga Kock

Västerbottensost® ny partner till Årets Unga Kock

av Livets Goda

Västerbottensost inleder ett samarbete med Årets Unga Kock. Målet är att inspirera och lyfta fram den yngre generationens toppkockar och först ut är den svenska finaltävlingen som avgörs den 13 april på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.

Västerbottensost®

– Tillsammans med Västerbottensost får våra unga kockar möjligheten att utvecklas samtidigt som vi tar tillvara de fina lokala råvarorna som vi har i Sverige. Vi är väldigt glada att Västerbottensost väljer att kliva in som ny samarbetspartner till Årets Unga Kock, säger Per Idlund, tävlingsansvarig för Chaîne des Rôtisseurs Sverige.

Årets Unga Kock är en internationell tävling som drivs av den gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingen är öppen för kockar upp till 27 år som är verksamma på någon av de drygt 100 restauranger runt om i Sverige som är anslutna till Chaîne des Rôtisseurs.

Den svenska finaltävlingen avgörs den 13 april på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Varje deltagare kommer att få en hemlig råvarukorg och ska utifrån denna tillaga en trerättersmeny för fyra personer. Vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen av Årets Unga Kock som i år går av stapeln i Istanbul i Turkiet i höst.

Dem unga kockar som kvalificerat sig till finalen är:
Annie Bergqvist, Grand Hotel, Lund
Astrid Wahlén, Etoilé, Stockholm
Felix Janlöv, Human Restaurang, Göteborg
Leon Olsson, Somm, Göteborg
Minnéa Pagård, Grand Hotel, Lund
Nils Björsten, Spesso, Stockholm

-Det känns väldigt roligt att Västerbottensost som Sveriges Nationalost nu får en möjlighet att ytterligare knyta kontakter med den yngre generationens kockar. Vi ser fram emot att få njuta av Västerbottensost på moderna sätt och i aktuella maträtter som en följd av det nya samarbetet, säger Lina Jonsson, Product Manager för Västerbottensost.

Prisutdelningen äger rum på Ulriksdals Värdshus där Melker Jangmalm som vann Årets Unga Kock 2022 komponerat en fyrarättersmiddag.

RELATERAD LÄSNING