Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Västerbottensost® ny samarbetspartner till Svenska Kocklandslagen

Västerbottensost® ny samarbetspartner till Svenska Kocklandslagen

av Livets Goda

Västerbottensost®, Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget inleder ett långsiktigt samarbete. Målet med det nya samarbetet är att tillsammans inspirera och engagera såväl branschen som landets hemmakockar.

– Västerbottensost står för högsta kvalité och unik smak, dessutom är det ett av Sveriges starkaste varumärken. Vi ser att vårt samarbete kan stärka engagemanget för våra svenska gastronomiska framgångar, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

De Svenska Kocklandslagen har genom åren haft stora internationella framgångar, senast med guld och silver i Culinary Olympics 2020. I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics kliver nu Västerbottensost® in som huvudpartner.

– Vi är oerhört stolta över samarbetet med Svenska Kocklandslagen och ser stora möjligheter att lyfta fram den unika smaken med Västerbottensost® för en bredare publik, både nationellt och internationellt, säger Lina Jonsson, Product & Relationships Manager för Västerbottensost®.

Redan nu pågår arbetet med det första gemensamma uttaget av samarbetet. Anders Karlsson, en av coacherna för Juniorkocklandslaget, har skapat recept kopplat till en ny produktlansering från Västerbottensost. Nyheten kommer till butik under februari månad.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING