Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Västerbottensost® – Sveriges bäst omtalade varumärke i dagligvaruhandeln

Västerbottensost® – Sveriges bäst omtalade varumärke i dagligvaruhandeln

av Christoffer Enquist

När svenska folket listar de varumärken som de hört mest positivt om i svensk dagligvaruhandel så placerar sig Västerbottensost® på en stolt första plats. Bakom listan står det globala undersökningsföretaget YouGov som dagligen intervjuar svenska folket om deras uppfattning om varumärken. 

Hela listan:
https://www.brandindex.com/ranking/sweden/2019-buzz/category/daily-goods

– Att Västerbottensost® fått denna fina utnämning skapar en otrolig stolthet och arbetsglädje för alla oss medarbetare och våra norrländska mjölkbönder. Det är vi oerhört tacksamma för. Säger Maria Forsner, Brand Manager för Västerbottensost®

Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har generationer av Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.

Västerbottensost® i topp hos YouGov de senaste åren
YouGov Brandindex är ledande inom varumärkesundersökningar och mäter både svenska och internationella varumärken. Varje dag genomförs intervjuer bland svenska folket som ger sin uppfattning om olika varumärken.

De senaste åren har Västerbottensost® stabilt placerat sig i topp på flera av YouGov BrandIndex listor. Som exempelvis; Sveriges bäst rekommenderade varumärken, Sveriges mest positivt omtalade varumärken och Sveriges starkaste varumärken. Tidigare i år placerade sig Västerbottensost® även på YouGovs lista över de varumärken som svenska folket skulle känna mest stolthet att få arbeta med samt de varumärken svenska kvinnor gillar bäst.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING