Hem Nyheter Vatten i kartong från Aqua Nobel på alla OKQ8-stationer i Sverige

Vatten i kartong från Aqua Nobel på alla OKQ8-stationer i Sverige

av Christoffer Enquist

Från och med vecka 16 finns Aqua Nobels källvatten i klimatsmart kartong i samtliga av OKQ8:s över 300 stationer och butiker över landet. Det innebär att OKQ8:s medlemmar och kunder, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder, kan göra ett hållbart val och köpa vatten från Aqua Nobel i en helt återvinningsbar och klimatsmart kartongförpackning.

Många konsumenter vill minska sin påverkan på klimatet och 8 av 10 svenskar säger att en klimatsmart förpackning ökar chansen att de väljer den framför andra i butik. Samtidigt växer on-the-go trenden och idag köper var femte svensk mat och dryck i farten flera gånger i veckan*.

-OKQ8 strävar efter att minska vår miljö- och klimatpåverkan genom hela leverantörskedjan. Vi har ett stort utbud av dryck och Aqua Nobel erbjuder ett klimatsmart alternativ, som är ett spännande komplement till vårt existerande sortiment, säger Karin Hellgren, Head of Communication på OKQ8.

Många kunder köper vatten på flaska på OKQ8 som nu utökar sortimentet med vatten i kartong från Aqua Nobel. OKQ8 blir det första drivmedelsbolaget i Sverige som tar in stilla vatten i kartong.

Klimatsmart återvinningsbar kartongförpackning
Vatten i kartongförpackning minskar användningen av plast eftersom den till två tredjedelar består av växtbaserat material från svenska skogar och har en skruvkork av sockerrör. Den är lätt att dricka ur och lätt att återförsluta, vilket passar konsumenter i farten.

-Det är väldigt roligt och vi på Aqua Nobel är stolta över att få lansera hos OKQ8 och därmed kunna erbjuda våra produkter till konsumenter över hela landet. OKQ8 är inte bara en extremt professionell och välskött organisation, utan de delar även vår passion för hållbarhet vilket är viktigt för oss, säger Robin Wingårdh, VD på Aqua Nobel.

Aqua Nobel är ett alkaliskt källvatten från Mörarp utanför Helsingborg, som hämtas från en källa på 105 meters djup. Aqua Nobels vatten är ett hälsosamt alternativ med spännande smaksättningar utan tillsatt socker. Det går att köpa Aqua Nobels vatten, naturell och smaksatt Citron Lime, i alla OKQ8:s butiker från vecka 16.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING