Veckans bubbeltips från Björnstierne: 2006 Diebolt-Vallois &#39Fleur de Passion&#39

Tråkigt nog är efterfrågan på Diebolts viner så stor att de tvingas sälja champagnen alldeles för tidigt. Diebolt var i stort sett okända innan de blev utnämnda till 1992 års champagneproducent av tidningen Gault Millau, sedan dess slåss världens konnässörer om de sällsynta flaskorna. FLEUR DE PASSION Jacques påfund Fleur de Passion tillhör de främsta unga champagner jag har provat och 61:an och 53:an är redan legendariska. Fruktansvärt nära fem stjärnor eftersom allt Diebolt gör är perfekt i sin stil. 2002 Fleur de Passion kommer att bli legendarisk. BJ OM 2006 | ____ Sommaren började bra med mycket sol och värme i juni och juli. Augusti kom dock med låga temperaturer och dubbelt så mycket regn. Skördeperioden sträckte sig över en ovanligt lång tid i distriktet. Här finns en helt annan balans än i de publika 2005:orna. Doften är stor och in¬ bjudande men med ett upplyftande element närvarande och en helt annan tredimensionell känsla i munnen. Syran lyfter en mogen och fin årgång mycket högt. De närmaste åren kom¬ mer en serie av källarvänliga 2006:or att dyka upp. Vouette & Sorbée, GH Mumm och Louis Roederer har redan visat var skåpet ska stå. 2006 Diebolt-Vallois &#39Fleur de Passion&#39 [100CH] Cramant | Champagne | Frankrike | importör: Prime Wine Group | Restaurangsortimentet ca pris 750 sek TASTING NOTE Betydligt svagare ekinfluens än vanligt. Igenom hela upplevelsen finns en stålig renhet och en delikat ungdomlig arom av gula plommon och gula äpplen. Under ytan ligger ett djup av vanilj och kryddor och lurar. Förvisso redan njutbart, men med tanke på hur sällsynta dessa flaskor är bör de lagras åtminstone fem år efter lanseringen för att omvandla den flyktiga blommigheten till klassisk nötighet.’ LGP points 90(94)