Veckans utvalda från WineFinder

Livets Goda 17 Feb, 2012
Vin Portugal är så mycket mer än bara portvin och denna vecka har WineFinder plockat ut två viner från detta land. Quinta do Crasto och Herdade do Esporao.
"Portugal har i skuggan av Italien och Spanien fullbordat sin kvalitetsrevolution i det tysta. De portugisiska vinerna håller högsta möjliga kvalitet, men ligger fortfarande på en prisnivå som påminner mer om 90-talet än nutid. Quinta do Crasto Reserva Old Vines Ett av de stora moderna vinerna från Portugal. Ett vin vars kombination av kraft och elegans i en fruktdriven stil ofta placerar vinet på de internationella vinkritikernas topplistor. Årgången 2009 är en av de bästa för detta vin, 93 parkerpoäng. Underbart gott att njuta redan nu efter en timme på karaff, men har du tålamod att lägga vinet i källaren i några år så belönas du rejält. Från Alentejo kommer nästa vin - Esporao Reserva. Bästa årgången hittills för kultproducenten Esporao som fått smeknamnet ""Alentejos Mouton-Rotschild"" eftersom man låtit en konstnär designa etiketterna för varje årgång av deras två bästa viner. Vinet är baserat på druvsorter som Aragones (känd som Tempranillo i Spanien) och Trincadeira samt en del Cabernet Sauvignon. Allt sammantaget skapar en fyllig men samtidigt elegant upplevelse som klarar 10-12 år i källaren (men är gott redan nu). Maten och Vinet Två viner med kropp och härlig rondör, samtidigt en fin elegant struktur – det är som gjort för vintermat. Till Esporao Reserva rekommenderas att du köper hem några Portobello-svampar, hårdsteker dem i smör och serverar till smörstekt surdegsbröd och hyvlad parmesan och lite ruccola. Himmelskt gott och enkelt. Eller varför inte en Svamprisotto och några skivor timjanstekt lammrostbiff? Quinta do Crasto Old Vines kräver kött! Varför inte en klassisk T-Bone steak, ugnsrostad klyftpotatis och en smörad rödvinssås som tar ner tanninerna på marken och lyfter fram vinets härliga frukt? Oavsett vad du väljer att servera tänk på att vinerna behöver lite luft innan, antingen att du slår upp det på glas en stund innan det skall drickas eller att du låter det stå på karaff en timma innan det skall avnjutas. För mer information om vinerna, se nedan länk. Veckans Wine Finder"

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet