VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Livets Goda 16 Sep, 2019
Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska husmansfavoriter och just färska vegetariska produkter har det senaste året vuxit med hela 31% i värdeutveckling[1]. Efter VegMes succé med potatissalladen som lanserades i våras släpps nu en ny favorit – Sveriges första veganska rödbetssallad, perfekt till vegobullemackan och julbordet.

Fler svenskar än någonsin vill bidra till en minskad negativ miljöpåverkan genom att rannsaka vilka livsmedel som hamnar i varukorgen[2]. Därför vill VegMe göra det enklare för svenskarna att kunna välja växtbaserad kost och lanserar två nya produkter som finns i butik från och med denna vecka. En av nyheterna är en härligt krämig rödbetssallad som är gjord på svenska rödbetor och VegMes majonnäs.

– Rödbetssallad är både en vardagsfavorit och en klassiker på julbordet som våra kunder har efterfrågat länge. När nära och kära samlas under julen för att dela skratt och god mat kan allergier och specialkost komma i vägen. Vi vill underlätta dessa fina stunder för våra kunder genom att erbjuda en gluten-, ägg- och mjölkfri rödbetssallad och samtidigt inte kompromissa med smaken utan ge ett alternativ som är minst lika gott och krämigt som en klassisk rödbetssallad, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

VegMe erbjuder också ett populärt utbud av färska färdigrätter för den som vill kunna njuta av ett gott, smidigt och grönt lunchalternativ. VegMes nuvarande färdigrättssortiment bestående av vegansk Tikka Masala, Thaigryta samt Vegobullar med mos, utökas nu med en fransk klassiker – Vego Bourguignon.

– Vi ser en stark efterfrågan på våra färdigrätter och att utöka vårt färdigrättssortiment med en mustig fransk gryta som passar perfekt till hösten kändes som en självklarhet, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Rödbetssallad
Härligt krämig vegansk rödbetssallad – gjord på svenska rödbetor och VegMes majonnäs. Klassisk, lätt syrlig smak och både gluten-, ägg- och mjölkfri.

Pris: cirka 34,90 kr 340 g.
Säljs på Ica och Coop från och med v.38.

Vego Bourguignon
VegMe Vegobites i en mustig fransk gryta med morötter, svamp, timjan och rött vin som serveras med potatismos. Du hittar Vego Bourguignon bland VegMes andra färska färdigrätter på kylhyllan.

Pris: cirka 64,90 kr 400 g.
Säljs på Ica, Coop från och med v.38. 

 

 

[1] Ref.nr.01462038, Dato:2019-08-22Källa: Nielsen ScanTrack, DVH ex. HD, Färska Vegetariska Produkter, Värdeutveckling i procent, MAT TY, V.28 2019. (Copyright © Nielsen.)

[2] http://www.jordbruksverket.se/4.4e9a8c7a160cb216910c6a37.html#/pressreleases/foerbrukningen-av-importerat-koett-fortsaetter-att-minska-2912014


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet