Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Vego-revolutionen kommer till grillen: Hälsans Kök Incredible Sausage

Vego-revolutionen kommer till grillen: Hälsans Kök Incredible Sausage

av Christoffer Enquist

Goda nyheter för alla som älskar grillat och samtidigt vill äta mindre kött, eller inget kött alls. Hälsans Kök lanserar en växtbaserad korv som ser ut som, smakar som och tillagas som en köttkorv. Den sojabaserade Incredible Sausage är en bratwurst-liknande korv som går utmärkt att grilla. Korven har lägre inverkan på klimatet än en traditionell köttkorv och förpackningen är helt återvinningsbar.

Hälsans KÖK

Allt fler försöker hitta nya sätt att äta protein för att minska sin miljöpåverkan och frysta vegetariska komponenter har ökat med 35% i volym det senaste två åren. För många är det dock svårt att ändra matvanorna, eftersom kött är ett så vanligt inslag i måltiderna. Hälsans Kök har som målsättning att hjälpa människor att minska sin köttkonsumtion utan att behöva kompromissa med smaken.

Hälsans Kök Incredible Sausage är gjord av växtbaserade ingredienserna som soja, rödbetor, morötter, parika, raps- och kokosolja. Desutom är skinnet växtbaserat och gjort av alger. Till skillnad från konventionella växtbaserade korvar är Incredible Suasage rå och inte förkokt. Detta gör att man kan grilla eller steka korven på klassiskt vis och att den blir saftig och med det typiska tuggmotståndet hos en köttkorv.
Incredible Sausage säljs i en förpackning med 2 st korvar á 90g och finns tillgänglig i butik från den 16 mars (ICA, COOP, Willys och Hemköp). Rekommenderat cirkapris är 37:90. Hälsans Kök Incredible Sausage ett bra alternativ till en köttkorv då varje korv innehåller 13 gram växtbaserat protein och är en källa till fibrer.

Ny förpackning: gjord för att återvinnas

Incredible Sausage lanseras i en förpackning som lätt kan återvinnas. Kartongen är gjord från PEFC certifierad hållbart pappersfibrer och plasttråget är genomskinligt med en ny slags plastfolie för att vara 100 procent återvinningsbart. Hälsans Kök uppmanar också aktivt sina konsumenter att återvinna förpackningarna.

Grilldags för alla

Våren väntar runt hörnet och med den soliga dagar och grillsäsong. Hälsans Kök Incredible sausage och Incredible Burger tillåter alla, både köttälskare och människor som minskar sitt köttintag eller inte äter kött överhuvudtaget, att njuta av grillningen. Med en mission att få världen att älska vegetarisk mat har Hälsans Kök ett samarbete med Weber för att göra vegetariska grillrätter populära i hela Europa.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING