Hem Vinvärlden Veuve Clicquot Champagne Truck är tillbaka!

Veuve Clicquot Champagne Truck är tillbaka!

av Livets Goda

Nu återlanseras Veuve Clicquot Champagne Truck, som under sommaren ska på turné runt om i landet på privata tillställningar och större företagsevenemang. Champagnetrucken som är en modell av Citroën HY har nu serveringsluckor på båda sidorna och har fått en ny kylförvaring som håller drycken i perfekt temperatur. Med trucken medföljer en chaufför, tillika en skicklig sommelier, som serverar och kan allt om Veuve Clicquots champagnesortiment och husets historia. Utöver champagnerna medföljer cafébord, stolar och parasoll.

– Efter förra sommarens succé har efterfrågningarna om champagnetrucken duggat tätt. Nytt för i år är att man kan beställa olika champagner ur vårt sortiment. Jag tror att Veuve Clicquot Rich och Rich Rosé, som blandas med is och frukter, kommer bli populära komplement till Veuve Clicquot Brut, säger Linda Hellman, Brand Manager Veuve Clicquot Sverige.

Det finns en historia bakom champagnetrucken med koppling till bilar. Madame Clicquot var en föregångare av innovativa idéer som exempelvis the Riddling Table och skapandet av vintagechampagne, dock fanns inte bilar under hennes tid. Däremot var Anne of Mortemart, barnbarn till Madam Clicquot, den första franska kvinnan som tog körkort i Frankrike och 1926 anordnade hon den första biltävlingen för kvinnor. Under 60-talet körde Veuve Clicquots agent i London en Minor Mini-Van med champagnehusets gula logga och i filmen the Yellow Rolls-Royce hade Veuve Clicquot en självklar roll. 1968 vann Formel 1-vinnaren Graham Hill 100 flaskor Veuve Clicquot Brut för sin insats vid Brands Hatch Grand Prix.

Veuve Clicquot Champagne Truck går att boka privat samt för företag. Pris på förfrågan. 

Veuve Clicquot Champagne Truck finns på följande orter under sommaren:

9 juni            Villa Godthem, Stockholm
16 juni          Hallwylska, Stockholm
17 juni          Frimis, Örebro
30 juni          Out of Office, Galärparken, Stockholm
7-8 juli          Summer On, Båstad
9 juli             Occo, Malmö
19-20 juli      Clarion Post, Göteborg
21-22 juli      Avalon Hotell, Göteborg
25 augusti     Out of Office, Skansen, Stockholm
31 augusti     Resturang Prinsen, Stockholm

RELATERAD LÄSNING