Hem NyheterVinnyhet Vietti hos Vinunic

Vietti hos Vinunic

av Livets Goda

En hyllad egendom från Piemonte som tar oss genom unika växtlägen, enastående hantverk och ett av världens första vingårdsbetecknade baroloviner. Vinunic är mäkta stolta över att nu representera förstklassiga Vietti.

Högst upp omkring byn Castiglione Faletto i Langhe ligger den berömda egendomen Vietti. Den grundades i slutet av 1800-talet av Carlo Vietti och står idag för några av de högst rankade vingårdslägena i Piemonte. Särskilt kända är de för sina barolo. Därtill har Vietti också en stark koppling till druvan Arneis. Egendomens utbud av högklassiga Cru lägen har genom åren vunnit många utmärkelser och höga betyg.

Vietti står för ett fullödigt utbud av viner från Piemonte. Samtliga görs på inhemska druvsorter såsom Arneis, Moscato, Dolcetto, Barbera, Nebbiolo, Freisa och Timorasso. Merparten av druvorna plockas från jordar rika på lera, sand och kalk i berömda Castiglione Falletto. Tre av vingårdsvinerna, däribland Villero Riserva, lagras på stora slavonska fat, medan de något mer moderna vinerna från Brunate och Lazzarito delvis lagras på franska fat. Egendomens unika vingårdslägen sköts med varsam hand och följer hållbar filosofi.

Sedan 1974 förses några av Viettis viner med specialdesignade etiketter – orginalverk inspirerade av vinets årgång.
Att representera Vietti är en ynnest och vårt samarbete gör vår italienska portfölj komplett då vi tidigare saknat en kvalitetsproducent från Piemonte. Vi ser mycket fram emot att hålla er uppdaterade kring nyheter och exklusiva lanseringar, säger Vinunics VD Linn Ljungkvist

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING